Home

Home

J/M is dé site voor ouders van kinderen tussen 4 en 16 jaar. Met actuele en interessante onderwerpen over opvoeden, ouderschap, onderwijs en gezondheid van je kind. Daarnaast ook veel herkenbare verhalen en praktische tips.

Heb je een vraag voor onze schoolcoach Nathalie?
Stuur hem naar: schooladvies@jmouders.nl. Alle vragen worden anoniem behandeld, voel je dus vrij elk probleem of vraag voor te leggen.


Weet jij wat je kind appt?

Steeds meer kinderen hebben een mobiele telefoon, en ze krijgen hun eerste mobieltje op een steeds jongere leeftijd. Maar wat blijkt? De meeste ouders hebben geen idee wat hun kind appt. OMG? LOL? BRB? Weet jij als ouder wel wat deze afkortingen betekenen? Test dan je kennis van WhatsApp-taal in de online quiz van Ziggo Mobiel. Dan maak je direct kans op smartphones voor je hele gezin, inclusief één maand gratis Ziggo Mobiel Veel (geheel vrijblijvend).

Lees meer

Voorkom een vechtscheiding

Steeds vaker raken ouders verwikkeld in een vechtscheiding. Ze slagen er dan niet meer in als ouders constructief met elkaar samen te werken en schaden onbedoeld de belangen en de veiligheid van hun kinderen. Om dit te voorkomen is er nu een online hulpmiddel: Compaiz.

Lees meer

Kies het beste voor uw kind. Kies voor LIFETIME Kidsrooms

Bij LIFETIME bekijken we de wereld al meer dan 40 jaar door de ogen van het kind. Kinderen hoeven alleen maar te spelen, te ontdekken en plezier hebben, dat is ons motto. We scheppen opvallende en fantasierijke werelden met onze bedden van hoogstaande kwaliteit, vervaardigd uit het beste massief knoestenvrij hout.

Lees meer

Veiliger in het verkeer met ANWB Streetwise

Kinderen doen vandaag de dag weinig ervaring op in het verkeer. De eerste jaren zitten ze voornamelijk in de bakfiets, het fietsstoeltje of op de achterbank. Maar u vindt het ook belangrijk dat ze zelfstandig aan het verkeer leren deelnemen. ANWB heeft tips voor u als ouder om je kind veiliger te leren omgaan met de gevaren in het verkeer.

Lees meer

Spoed: Is jouw kind (iets) te dik?

J/M zoekt ouders die willen praten over hun strijd tegen het (dreigende) overgewicht van hun kind.
Stuur vandaag nog een mailtje naar J/M redacteur Anne Elzinga: anne.elzinga@jmouders.nl


Nieuw op de site

 • Uittip: TEDx Youth Salon over kinderrechten

  Komend weekend wordt in Den Haag met een programma van drie dagen de wereldwijde VN Dag van de Vrede gevierd. Vanwege het 25-jarig bestaan van het VN-Kinderrechtenverdrag staan bij diverse onderdelen de rechten van het kind centraal.

 • 'Als single moeder ben je aangeschoten wild'

  Jeugdzorg functioneert niet goed. Alleenstaande moeders zijn daar dubbel de dupe van. Niet alleen krijgen zij vaker met Jeugdzorg te maken, maar ze moeten ook nog eens in hun eentje opboksen tegen hardnekkige vooroordelen en procedurefouten.

 • Koopkrachtdaling voor stellen waarbij er één werkt

  Stellen waarbij de ene partner werk heeft en de ander niet moeten extra opletten volgend jaar. Het Nibud ziet bij deze huishoudens koopkrachtdalingen tot min drieënvijftig euro per maand.

 • Lezerscolumn: Verliefd? Bah nee!

  Mijn zoon van 6 weet het heel zeker: meisjes zijn niet cool. Verliefd worden is verschrikkelijk stom. En nee, hij zal het ook nooit worden.

 • Als je kind geen prater is

  Oesters open je niet zomaar. Daarvoor heb je een speciale techniek en geschikt gereedschap nodig. Dat geldt ook voor gesloten kinderen. Met de How2Talk2Kids-methode krijg je ze wél aan het praten.

Nieuw op het J/M Blog

 • Yaël gaat nóóit naar de eendjes

  16-09-2014

  Soms denk ik, in een zwak of vermoeid moment dat Den Haag de zorgwetgeving met opzet zo complex maakt, zodat protesteren moeilijk wordt. De nieuwe Wet langdurige zorg is bijvoorbeeld zo ingewikkeld, dat je eerst een halfuur bezig bent uit te leggen waar je nu precies tegen bent. Doorgaans begint je gesprekspartner al wazig te […]

 • Hoogbegaafd en overspannen

  11-09-2014

  Hartkloppingen, maagzuur, wakker liggen. Het ging even niet zo lekker met me. Het lijkt zo simpel: freelancen en elke dag om 12.00 of 15.00 uur je kind ophalen omdat die in een andere plaats op school zit en naschoolse opvang niet mogelijk is. Maar ik trok het gewoon niet meer. In het voorjaar besloot ik […]

Nieuw op Veilig Gamen

 • Ninjago: Nindroids

  25-08-2014

  Na onze terugkeer van vakantie (heerlijk, dank u) werd de teleurstelling van de thuiskomst een klein beetje goedgemaakt doordat er bij de post het nieuwe spel van Lego lag. Althans, voor mijn zoontjes. Ik zelf had, behoudens de jetlag, wat meer problemen. De videogame is gebaseerd op de eerste vijf afleveringen van de tv-animatieserie NINJAGO: […]

Preview J/M Oktober 2014

ZoekenDe leukste agenda voor je gezin!