Redactie
Redactie Eten en Voeding 21 jun 2018

1 Stamppot met courgette


Courgette stamppot met paprika, rookworst en chorizo van Marianne uit Berlicum

750 gr aardappelen
zout
1 grote ui
1 grote of 2 kleine courgettes
1 rode en 1 gele paprika
200 gr chorizo aan een stuk
1 rookworst 200 gram aan plakjes gesneden
25 gr boter
1 theelepel Italiaanse kruiden
2 theelepels bouillonpoeder
100 gr geraspte oude kaas
1/2 dl melk
versgemalen zwarte peper 

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook die in weinig water met zout in ± 25 minuten gaar. Pel en snipper de ui. Snijd de courgette, de paprika's en de chorizo in stukjes. Bak de stukjes chorizo in een steelpan zachtjes uit tot ze knapperig zijn. Verhit de boter in een pan en fruit de ui even aan. Schep de courgette, de Italiaanse kruiden en het bouillonpoeder erdoor en smoor de courgette ± 5 minuten. Giet de aardappelen af, schep ze door de courgette en stamp dit mengsel. Roer de kaas erdoor en voeg eventueel wat melk toe om de stamppot smeuïger te maken. Schep de stukjes paprika, rookworst en de chorizo erdoor en warm de stamppot nog even goed door. Breng de courgettestamppot op smaak met zout en peper. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
1 Stamppot met courgette
Sluiten