1 Stamppot met koolraap


Koolraap stamppot van Bregje uit Beek en Donk

500 gr koolraap in frietjes
1 kg aardappels
1-2 uien
2 zoete appels
klontje boter/margarine of een paar el vloeibare boter
melk
1 el gedroogde peterselie
½-1 tl nootmuskaat
zout naar smaak

Doe de aardappels in een flinke pan en doe er zoveel water bij dat ze net onder staan. Voeg de koolraap toe zodat de aardappels bedekt zijn. Sluit de pan, breng op hoog vuur aan de kook en laat 12-15 min. koken. Ondertussen in de koekenpan wat boter verhitten en hierin op matig vuur de gesnipperde ui fruiten tot die begint te verkleuren. Zet het vuur uit en doe er een deksel op. Schil de appels en snijd ze in niet te kleine stukjes. Wanneer de kooktijd van de groenten is verstreken de appel toevoegen, het vuur iets hoger zetten en nog 5 min. laten doorkoken. Afgieten, en met boter en melk stampen tot een smeuïge stamppot is verkregen. Dan peterselie, nootmuskaat en de gefruite ui erdoor roeren. Zout naar smaak toevoegen en doorroeren.

Reageer op artikel:
1 Stamppot met koolraap
Sluiten