Redactie
Redactie Eropuit 21 jun 2018

10 tekenen dat je klaar bent met dit schooljaar

Niet alleen onze kinderen zijn inmiddels hard toe aan vakantie, maar ook wij ouders zijn inmiddels wel klaar met dit schooljaar. Dit zijn de tekenen dat ook voor jou de zomervakantie niet snel genoeg kan beginnen.

1. Opstaan wordt steeds lastiger

Sprong je tot voor kort nog zo je bed uit om iedereen wakker te maken, te helpen met het maken van de lunch en te zorgen dat de gymtas op de juiste dag meegaat. De laatste tijd druk je steeds vaker op snooze en is het elke keer weer haasten om op tijd te komen. Je kan niet wachten tot die wekker ’s ochtends even niet meer gaat.

2. Je bent klaar met alles dat met 'afscheid-' begint

Je agenda puilt inmiddels uit van de verplichtingen die met afscheid beginnen; het afscheid van de juf, het afscheidsfeest op school, afscheid van het voetbalteam. En dan moet je ook nog denken aan het geld dat ingeleverd moet worden voor al die afscheidscadeautjes of om zelf iets te kopen. Alsof je het al niet druk genoeg had.

3. Je komt steeds vaker te laat

En dat geldt niet alleen voor school. Je bent gewoon klaar met dat gehaast, het gebreng en gehaal.

4. Je opent zo min mogelijk mailtjes die met school te maken hebben

De zoveelste nieuwsbrief of mailtje met verzoeken uit de klas van je kind; je merkt dat je steeds vaker mailtjes niet opent door de overkill aan berichten. En stiekem ook omdat ze veel te vaak een verzoek bevatten.

5. De kinderen gaan steeds later naar bed

Het is heel geleidelijk gegaan en misschien had je het niet eens door, maar de bedtijden van de kinderen is langzamerhand al in de vakantie-modus overgegaan. En wat kan het je schelen; ze doen bijna niets meer op school. Toch?!

6. De stapel werkjes en schriftjes groeit met de dag

Ging je eerst nog braaf dagelijks door de meegenomen toetsen, schriftjes en werkjes heen, inmiddels slibt je huis er ongeveer mee dicht. Niet alleen wordt er steeds meer mee naar huis genomen; je hebt ook even geen zin meer om alles te selecteren. Wèl om alles in een keer in de oud-papierbak te kieperen.

7. Goede voornemens

Aangezien je inmiddels bekaf bent van dit schooljaar, besluit je het volgend jaar helemaal anders te doen. Echt niet dat jij je dan weer gaat laten strikken voor luizenpluizen, hulp in de bibliotheek of schoolreisjes. Zeg je nu…

8. Je vervloekt de uitnodigingen voor partijtjes die binnen blijven komen

Het lijkt wel of de halve klas nu pas jarig is; je kind heeft bijna wekelijks een feestje. Leuk hoor voor je kind, maar jij bent er wel klaar mee; weer een cadeautje regelen, onthouden wat hij aan moet – kom in kleren die vies mogen worden! –  en brengen en halen. En waarom wachten zoveel ouders tot het eind van het jaar?

9. Zelfs Whatsapp word je niet meer blij…

Een groepsapp van het hockeyteam, van de klas van de oudste en die van je jongste, over dat gemeenschappelijke cadeau voor het jarige vriendje; zeker de laatste weken voor de zomervakantie wordt er continue heen en weer ge'appt tussen ouders. Waar is de tijd gebleven dat je alleen maar leuke appjes van vriendinnen kreeg.

10. Je telt de dagen tot de zomervakantie

Waarschijnlijk weet je exact over hoeveel dagen de schoolvakantie begint. Want of je nou zelf nog moet werken of niet; hoe lekker is het om straks een paar weken lang geen ochtendstress te hebben thuis?! En, als je geluk hebt, straks met het hele gezin naar de zon te gaan en even helemaal niets te doen (behalve genieten!).

Bron: Famme.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
10 tekenen dat je klaar bent met dit schooljaar
Sluiten