Redactie
Redactie Hobby en sport 19 jun 2018

10x dit kun je doen met kindertekeningen

Super leuk al die kindertekeningen, maar wat doe je ermee? Je kunt ze natuurlijk in een map stoppen ‘voor later’. Veel leuker is het om van de allermooiste tekeningen van je kind iets leuks van te maken of ze op een bijzondere manier op te hangen. Hier 10 originele tips.

1. Knuffel

Heeft je kind een grappig fantasiedier getekend? Laat er dan een knuffelbeest van maken. Wedden dat dit de lievelingsknuffel van je kind wordt!

Dit kan bijvoorbeeld bij: Tekenjeknuffel (afbeelding) of Markita.

2. Sieraden

Wist je dat je ook sieraden kunt laten maken van een figuurtje uit een tekening van je kind? Oorbellen, een bedeltje of manchetknopen bijvoorbeeld. Zo draag je de kunst van je zoon of dochter altijd bij je.

Dit kan bijvoorbeeld bij: Hannekeweigel.nl (afbeelding)

3. Placemats

Laat de leukste tekeningen plastificeren bij een kopieerwinkel en gebruik ze als placemat.

Je kunt ook zelf placemats van kindertekeningen maken door een plastic vel van hetzelfde formaat op de tekening te leggen en de randen af te plakken met gekleurde tape.

Bron: moederdag.net

4. Sleutelhanger

Kies een leuk detail uit een kindertekening en scan deze in. Gebruik deze afbeelding vervolgens om een originele sleutelhanger van te laten maken. Leuk voor aan de fietssleutel van je kind, voor jezelf of als cadeautje.

Dit kan bijvoorbeeld bij: Yoursurprise.nl, Zazzle.nl (afbeelding)

5. Album

Scan aan het eind van elk schooljaar de mooiste tekeningen van je kind in en laat hier een album van maken. Zo heb je een mooi overzicht van alle kunstwerkjes van je kind per jaar en bovendien leuk voor later!

Dit kan bijvoorbeeld bij: Albelli.com of Hema.nl

Bron afbeelding: Pinterest

6. Postkaarten

Wat is er leuker dan echte post sturen of ontvangen? Laat van de mooiste tekeningen van je kind kaarten maken voor Kerst, als uitnodiging of gewoon omdat het leuk is om je vrienden te verrassen met een origineel kaartje.

Dit kan bijvoorbeeld bij: Postkaarten.nl of Fastcards.nl (afbeelding)

7. Kussenhoesjes

Maak originele kussenhoesjes van de tekeningen van je kind. Leuk voor op de kinderkamer of op de bank.

Dit kan bijvoorbeeld bij: Zazzle.nl (afbeelding) of Salet-freres.nl

8. Stempel

Laat eens een stempel maken van een fantasiefiguur dat je kind heeft getekend. Deze kun je gebruiken om bijvoorbeeld pakpapier mee te decoreren of op bedankkaartjes.

Dit kan bijvoorbeeld bij: MUSwerk.com (afbeelding) of destempelmakerij.nl

9. Hoesje voor tablet of smartphone

Scan een mooie tekening van je kind in en laat er een hoesje van maken voor je telefoon of Ipad. Ook leuk als cadeautje voor opa of oma.

Dit kan bijvoorbeeld bij: Zazzle.nl (afbeelding) of Yoursurprise.nl

10. Collage

Kan je niet kiezen, maak dan een collage van meerdere mooie kindertekeningen. Dit kan door de tekeningen in te scannen, te verkleinen en ze in een bestand samen te voegen. Laat dit bestand vervolgens afdrukken op een lekker groot formaat. Lijst er omheen en je hebt een geweldig nieuw item voor je interieur.

Bron afbeelding: Decor8.com

Bewaartip

Puilen de kasten uit van alle tekeningen? Bewaar ze online! Met handige apps als ArtKive en Keepy kun je al die kunstwerkjes makkelijk opslaan. Scheelt een hoop ruimte en is bovendien lekker overzichtelijk.

Bron artikelbeeld: Tekenjeknuffel.nl

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
10x dit kun je doen met kindertekeningen
Sluiten