redactie
redactie Ontspannen 19 juni 2018

10x hier kun je je kind dankbaar voor zijn

Er zijn van die dagen dat je je kinderen het liefste achter het behang wil plakken. Dat je even vergeet waarom het leuk is om mama of papa te zijn. Toch zijn er genoeg dingen om je kinderen dankbaar voor te zijn!

1. Onvoorwaardelijke liefde

Vanaf het moment dat je kind geboren is, is hij de belangrijkste persoon op aarde voor jou. En jij voor hem. Er is geen liefde die zo diep gaat als die van een ouder voor zijn kind en omgekeerd. Ook al zal je kind dit niet altijd laten merken, het is echt zo. Zelfs als ze als puber alleen maar tegen je mopperen…

2. Meer beweging

De halve dag in bed blijven liggen, is verleden tijd als je kinderen hebt. Dit lijkt soms jammer, maar echt; je voelt je beter als je op bent gestaan. Zeker als je de blije gezichten van je kinderen ziet. En dat je geen tijd hebt voor de sportschool is niet erg; je fietst en wandelt tegenwoordig waarschijnlijk heel wat af.

3. Gezonder eten

Denk eens goed na over wat je at voordat je kinderen had en nu. Waarschijnlijk eet je een stuk regelmatiger en gezonder. En is er tegenwoordig altijd fruit in huis in plaats van chocolade. Je wilt tenslotte dat je kinderen genoeg vitamines binnenkrijgen en gevarieerd eten en dus gaat dit bij jou ook vanzelf.

4. De beste knuffels

Wat is er heerlijker dan knuffelen met je kind? Die kleine armen om je heen en dat hoofdje dat op je schouder rust. Inderdaad: niets…

Lees ook: 'Waarom knuffelen zo belangrijk is' en 'Knuffelen: fijn en gezond'.

5. Meer contact met de familie

Oké, dit punt zal niet iedereen als een voordeel zien. Maar heb je wel een leuke (schoon)familie dan zie je ze waarschijnlijk vaker dan toen jullie nog geen kinderen hadden. Is het niet voor de gezelligheid, dan in elk geval als ze komen oppassen.

6. Vaker lachen

We zijn het er waarschijnlijk wel over eens dat onze kinderen ontzettend grappig kunnen zijn. Die briljante uitspraken, gekke acties en maffe gezichtjes die ze kunnen trekken. Hilarisch!

Lees ook: '11x hilarisch: wat kinderen allemaal uitspoken'.

7. Tweede jeugd

Als mama of papa voel je je regelmatig weer kind. Je kunt ongegeneerd met je kinderen meespelen met de poppen of Lego en als je gek en kinderachtig doet, wordt dat door je zoon of dochter juist gewaardeerd. Ook zullen veel herinneringen uit je eigen jeugd boven komen door de dingen die je kind meemaakt en doet.

8. Ze halen het beste bij je naar boven

Eerlijk is eerlijk, we verliezen allemaal wel eens ons geduld. Veel vaker denk je als ouder drie keer na over hoe je iets zegt en hoe je met bepaalde situaties omgaat. Je kind moet tenslotte van jou leren en dus doe je je best om alles zo goed en beheerst mogelijk aan te pakken.

9. Nieuwe vrienden

Waarschijnlijk zijn er wat vrienden uit je leven verdwenen toen je kinderen kreeg. Grote kans dat je er via de kinderen minstens zoveel hebt bijgekregen. Die leuke moeder van de crèche bijvoorbeeld of die gezellige ouders van je dochter haar beste vriendin.

10. Respect voor andere ouders

Dacht je voordat je zelf kinderen had wel eens: ‘Stel je niet zo aan’ als je een moeder hoorde klagen over het tekort aan nachtrust. En zou jouw kind nooit door een gesprek heen praten? Inmiddels weet je beter. Je begrijpt heel goed dat het ouderschap soms zwaar is en dat kinderen (helaas) niet altijd doen wat je wilt.

Is er iets in jouw leven verandert sinds je kinderen hebt, waar je dankbaar voor bent? We zijn benieuwd! Laat het hieronder weten.

Reageer op artikel:
10x hier kun je je kind dankbaar voor zijn
Sluiten