redactie
redactie Ontspannen 19 juni 2018

10x deze meisjesnamen waren vroeger jongensnamen

Bij de namen Vivian, Meredith of Whitney denk je bijna automatisch aan meisjes, maar dit was vroeger wel anders. Oorspronkelijk werden deze – voor nu – typische meisjesnamen alleen aan jongens gegeven.

Zou jij deze meidennamen nu nog aan je zoon geven?

1. Taylor

Natuurlijk horen we de naam Taylor nog steeds bij jongens, maar vroeger was het een naam die alleen voor jongens werd gegeven. Nu is dat helemaal niet meer het geval: het lijkt wel alsof er zelfs meer meisjes deze naam krijgen. Misschien dat Taylor Swift hier een handje mee heeft geholpen?

2. Whitney

Tot de jaren ’70 was Whitney een echte jongensnaam. Pas sinds Whitney Houston de hitlijsten bestormde is de naam omgetoverd tot een ware meisjesnaam en horen we het (bijna) niet meer bij jongens.

3. Vivian

Dit is echt een meisjesnaam ten top wat ons betreft, maar daar dachten ze jaren geleden héél anders over. Toen peinsden mensen er niet over om deze naam aan hun dochters te geven. Wat een verschil met nu!

4. Lynn

Lynn was in de jaren ’40 hot onder jongens, maar nu is dat enorm vervaagd en worden er alleen nog maar meisjes zo genoemd.

5. Ashley

Deze naam werd vroeger voor zowel meisjes als jongens gebruikt in Engelstalige landen, maar de laatste jaren hebben de ouders vooral de voorkeur om deze naam te geven aan meisjes.

6. Dana

Dana was tot 1950 een echte jongensnaam, wat ‘vanuit Denemarken’ betekent. Na die tijd, en na de komst van Queen Latifah, werd de naam omgedoopt tot meisjesnaam.

7. Meredith

De naam Meredith betekent ‘goede leider’ en werd daarom vaak aan jongens gegeven. In 1920 werd er gerealiseerd dat dit niet alleen voor jongens gold en werd de naam aan meisjes gegeven. Born to be a leader!

8. Sandy

Rond 1930 begonnen ouders hun dochter steeds vaker Sandy te noemen. Toen de film Grease een hit werd, was de naam voorgoed een échte naam voor meisjes geworden. Het wordt vaak gebruikt als bijnaam voor de naam Sandra.

9. Quinn

In Engelstalige landen os Quinn nog steeds een jongensnaam, maar wordt nu ook steeds vaker gebruikt voor meisjes. Ook deze naam betekent ‘leider’ en dat is net zo toepasbaar op meisjes dan op jongens.

10. Darcy

In de film Pride en Predjudice gebruikte schrijfster Jane Austen de naam voor een man, maar sinds de jaren 1940 wordt de naam alleen nog maar gebruikt voor meisjes.

Bron: Parents.com  

Reageer op artikel:
10x deze meisjesnamen waren vroeger jongensnamen
Sluiten