redactie
redactie Ontspannen 19 juni 2018

10x hier worden alleen ouders blij van

Dat ouders blij worden van de eerste woordjes en andere mijlpalen van hun kind, snapt iedereen. Dat ouders van deze 10 kleine dingen gelukkig worden, snap je alleen als je zelf mama of papa bent.

1. Iets voor je kind kopen dat je zelf graag had willen hebben

Was je liefste wens vroeger een knalroze Barbie-camper, maar heb je die nooit gekregen? Nu koop je ‘m dus met alle liefde voor je dochter. En stiekem een beetje voor jezelf.

2. Als je kinderen een dag geen ruzie maken

Oké, het komt amper tot nooit voor, maar wat is het heerlijk als je kinderen eens een hele dag geen ruzie met elkaar hebben. En jij dus eens niet als politieagent hoeft op te treden.

3. Als je een nacht ongestoord kan doorslapen

Als er een ding is waar ouders tekort aan hebben, dan is het doorslapen. Of het nou komt door een baby die om de zoveel uur wakker wordt of het piekeren over een opgroeiend kind; ouders hebben heel wat slapeloze nachten.

4. Uitslapen

Heb je geluk en kom je wel aan je nachtrust toe, dan nog zit uitslapen er vaak niet in. Jongere kinderen staan vaak al om zes uur naast je bed. Heb je grotere kinderen, dan word je wakker van het zogenaamd zachtjes naar beneden lopen en de televisie die vervolgens aangaat.

5. Een stil huis

Als je kinderen hebt, is het zelden tot nooit stil als ze thuis zijn. Des te meer geniet je van de zeldzame momenten dat het wel stil is. Al is dit van korte duur, van schrik ga je al checken of het wel goed met ze gaat.

6. ‘Mama, ik hou van jou’

Een lief briefje op je hoofdkussen of een liefdesverklaring als je je kind in bed hebt gestopt, elke keer dat je kind ‘Ik hou van je’ zegt, maakt je hart een sprongetje.

7. Kinderen die zonder zeuren hun bord leeg eten

Ook dit komt niet vaak voor, maar wat een feest als het gebeurt. Helemaal op momenten dat er iets gezonds op hun bord lag, want pannenkoeken en frietjes gaan er natuurlijk wel altijd zo in.

8. Rustig een boek kunnen lezen, terwijl de kinderen spelen

Voor veel ouders een absoluut geluksmomentje; rustig een boek of tijdschrift kunnen lezen terwijl de kinderen lief aan het spelen zijn. En dan liefst allemaal buiten met een zonnetje. Daar word je echt blij van!

9. Een weekend weg met je lief

Natuurlijk was het altijd leuk om met je partner op pad te gaan, maar sinds jullie kinderen hebben is zo’n weekend of nachtje met z'n twee extra genieten. Even niet zorgen voor, maar alleen maar samen leuke dingen doen. Of juist helemaal niets.

10. Thuiskomen

Ook thuiskomen nadat je weg bent geweest, is leuker dan ooit als je kinderen hebt. Hoe fijn het ook is om tijdelijk kinderloos te zijn; er is niets heerlijkers dan verwelkomt worden met dikke knuffels van je kind dat je heeft gemist.

Reageer op artikel:
10x hier worden alleen ouders blij van
Sluiten