redactie
redactie Humor en cynisme 21 juni 2018

10x leuk aan ouderschap volgens kinderen

Het ouderschap is echt niet zo makkelijk als het soms lijkt. Dat is niet wat ze je vertellen wanneer je nog een kind bent en je droomt over alle leuke dingen die je zult doen als je eenmaal ‘volwassen’ bent. Want: als je volwassen bent mag je álles zelf bepalen en welk kind wil dat nou niet?

Voor een recent onderzoek van YouGov, werden meer dan 2.000 Britse kinderen in de leeftijd van 8 en 15 jaar gevraagd wat het leukste en beste is aan het zijn van een volwassene. Op basis van hun verschillende antwoorden is dit de top 10 waarom het leuk is om ouders te zijn. En ach, wie zijn wij om de droom voor de volgende generatie te verpesten? 

1. Opblijven zolang je wilt

Kinderen moeten zich met tegenzin aan de vooraf bepaalde bedtijden van hun ouders houden. Dan wil je toch niets liever dan zélf bepalen wanneer je naar bed gaat? Jij weet inmiddels dat het opblijven tot middennacht geweldig is in de studententijd, maar als je eenmaal een baan hebt, er nog vrij weinig lol aan lang opblijven bevalt te beleven. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd als je dus eenmaal zelf kinderen hebt…

2. Zelf weten wanneer je naar je vrienden gaat

Jep, jij hebt geen moeder meer nodig om een speelafspraak te plannen. En dát ziet er toch best aantrekkelijk uit voor je kind. Eenmaal volwassen geworden, vinden onze afspraakjes plaats in de vorm van een diner of een drankje. Maar zoals we allemaal weten, dankzij het hebben van een baan en een gezin worden deze afspraakjes toch minder frequent.

3. Je eigen huis naar voorkeur inrichten

Bijna de helft van de ondervraagde kinderen, 46 procent, had dit punt op z'n lijst, en het is wel te begrijpen waarom. Het bezitten van een eigen huis en deze naar eigen voorkeur in te richten is geweldig! Maar het is ook de reden waarom onze bankrekeningen leeg worden gezogen… De rekeningen betalen zich niet vanzelf helaas.

4. Je eigen werk zoeken

Nou, dit is een soort van waar. De realiteit van de werkende wereld kan veel minder 'magisch' zijn dan we geneigd zijn te denken als kinderen. De carrièrewereld is namelijk niet zonder grenzen. Maar het basisprincipe is inderdaad nog hetzelfde: als je écht iets wil doen of worden, moet je daarvoor gaan.

5. Je eigen huisdier uitzoeken

Honden, katten, hamsters… Er is zóveel keuze!

6. Opstaan wanneer je zelf wilt

Ja, dit is een leuke. Keep on dreaming kids. Misschien moeten jullie dan toch nog eerst eens nadenken over het hebben van kinderen. Want geloof ons: met een baby die ’s ochtends om 04.00 wakker wordt of een peuter die je met een elleboog wakker poort, zit opstaan wanneer je zelf wilt er echt niet in.

7. Je eigen eten kopen

JA. Dit is het beste onderdeel, we kunnen het moeilijk ontkennen. Hoewel je vroeger fantaseerde over elke dag Happy Meals scoren is dit waarschijnlijk niet helemaal het geval, maar je kan inderdaad zelf beslissen wat je wilt eten. Chocola, taart, ijs…

8. Je eigen kleren kopen

Als je een kind bent, wordt je kleding door je vader of moeder gekocht. En daar moet je het vaak mee doen. Je kan nog een poging tijdens de feestdagen of verjaardagen doen of je ALS-JE-BLIEFT een nieuw jurkje mag hebben. Het creëren van je eigen garderobe als een volwassene heeft dus zeker zijn voordelen. Totdat je alle openstaande rekeningen van het online shoppen moet gaan betalen…

9.  Kinderen hebben

Tenzij de realiteit van nummer 6 je afschrikt.

10. Je haar verven

Wil jij je haar paars, blauw of knalrood? Als je volwassen bent kan dit állemaal, zonder dat je wordt tegenhouden door je moeder…

Misschien hebben we het als ouders toch niet zo slecht? 

Bron: babble 

Reageer op artikel:
10x leuk aan ouderschap volgens kinderen
Sluiten