redactie
redactie Humor en cynisme 19 juni 2018

10x opmerkelijke babynamen

Hoe gekker hoe beter, lijkt het soms wel als je kijkt naar de namen van pasgeboren baby's. Dit zijn 10 behoorlijke aparte namen waar nu daadwerkelijk een kind mee rondloopt. Je moet er maar op komen…

1. Lanesra

Dit is niet zo maar een gekke naam, maar dit meisje is stiekem vernoemd naar de favoriete club van haar vader. Haar naam achterstevoren is namelijk Arsenal.

2. Calixtalyna

Het klinkt als een enge ziekte, maar sinds 2015 loopt er ergens ter wereld een meisje rond met deze naam.

3. Ferry Kuhlman

Winnaar van de top 10 schaamnamen 2015 in Nederland. Zie je het niet meteen? Engelsen zullen deze naam in ieder geval echt ‘very cool’ vinden, man.

4. Gnicwumir

Waar andere onuitspreekbare namen verboden werden, was deze naam volgens degene die daar over gaan nog uitspreekbaar genoeg om door de beugel te kunnen. Tja…

5. Mallackianhntgelly

We weten wel zeker dat dit kind de rest van z'n leven zijn naam overal zal moeten spellen.

6. Blessing-VirginYah

Je kind naar de Heilige Maagd noemen. Je vraagt je echt af hoe deze twee ouders daarop zijn gekomen.

7. Dubbel

Er waren drie ouderstellen die op de naam Dubbel kwamen voor hun baby. En wij kunnen geen enkele reden bedenken waarom.

8. Dikshit

Het is bijna zielig, maar ook deze naam werd goedgekeurd. Aan de andere kant, er lopen ook kinderen in Nederland rond die 'Khakdel', 'Tyten' en 'Aykut' heten dus dan moet dit ook kunnen.

Ook apart

Ook deze namen waren in 2015 in het nieuws omdat ze behoorlijk opvielen.

Isis

 ‘Mijn kind heet Isis. Wanneer ik haar roep, voel ik gewoon mensen kijken,' zei een moeder die inmiddels flink baalt dat ze haar dochter Isis heeft genoemd. Tja, een paar jaar geleden had die naam nog een totaal andere betekenis dan nu. Inmiddels zijn er verschillende meisjes die geboren zijn als Isis die hun naam of roepnaam hebben veranderd.

Xess Xava

Een andere babynaam die veel aandacht trok was die van Xess Xava, het zoontje van Yolanthe en Wesley Sneijder. De een vindt deze zelfbedachte naam waarmee het jongentje is vernoemd naar verschillende familieleden prachtig, de ander verschrikkelijk. Niet belangrijk; als de ouders er maar blij mee zijn. En het kind zelf niet te vergeten.

Verboden babynamen

Gelukkig worden niet alle babynamen goedgekeurd. Kijk hier naar 10 verboden babynamen.

Reageer op artikel:
10x opmerkelijke babynamen
Sluiten