redactie
redactie Ouders juni 21, 2018

10x waarom moeders de baas moeten zijn

Wist je dat moeders niet alleen fijne collega's zijn, maar ook een bedrijf succesvol als baas zouden kunnen leiden? Tien redenen waarom elk bedrijf een moeder als baas zou moeten hebben. 

1. Moeders volbrengen taken

Moeders volbrengen taken en krijgen deze meestal ook nog eens allemaal tegelijk gedaan. Gewapend met to-do-lijstjes, kalenders en agenda's, kunnen vrouwen elke taak die hen voorgeschoteld wordt voor elkaar krijgen. Plus: moeders kunnen hun taken volbrengen ondanks een slaaptekort en gebrek aan eten, want dit is wat ze altijd gedaan hebben.

2. Moeders kunnen vergaderingen leiden

Moet er weer een vergadering ingepland worden? Moeders zijn de goeroes op het gebied van vergaderingen. Waarom? Omdat moeders vergaderingen en congressen niet zullen verpesten. Moeders hebben jarenlange ervaring met boze, irrationele kinderen. En als zij om kunnen gaan met discussies met kinderen, dan kunnen zij al helemaal een stel volwassenen in een pittig gesprek leiden.

3. Moeders kunnen rampen voorkomen

Niemand is meer geschikt om conflicten te voorkomen dan een moeder. Moeders herkennen immers iedere verwijtende, boze, verdrietige blik, en weten precies wanneer de situatie gaat ontploffen. Het instinct van moeders is vlijmscherp, en kunnen op het juiste moment ingrijpen wanneer het helemaal verkeerd dreigt te gaan.

4. Moeders kennen geen ‘slechte’ dagen

Slechte dagen komen in het woordenboek van moeders niet voor. Ook als moeders ziek, zwanger, hongerig of moe zijn, werken ze gewoon door. Sterker nog: al willen moeders stoppen, dat kan simpelweg niet eens. Moeders hebben namelijk mensen die iedere dag afhankelijk van hen zijn. Daar stellen zij zich dan ook gewoon op in. Taaie wezens, die moeders.

5. Multitasking is de tweede natuur

Moeders kunnen ontbijt maken, een kind troosten, een wasje in de wasmachine doen, en dat allemaal op hetzelfde moment. Moeders zijn getraind om te multitasken. Multitasking binnen het bedrijf is dan een eitje, zeker omdat er geen kind met driftaanval op de loer ligt. 

6. Moeders vechten voor hun familie

Misschien is deze eigenschap van een moeder wel de belangrijkste toegevoegde waarde voor een bedrijf. Moeders weten hoe het is om door het vuur te gaan voor iets of iemand waarvan je houdt. Moeders zullen zich dan ook honderd procent inzetten voor het bedrijf; als er iets mislukt gaat hen dat aan het hart.

7. Moeders gaan de strijd met pestkoppen aan

Een manier om een mamabeer op de kast te krijgen is door haar te vertellen dat iemand waarvan ze houdt gepest wordt. Moeders houden niet van pestkoppen. Moeders zouden er daarom ook voor zorgen dat er binnen het bedrijf een goede collegiale sfeer hangt. Ze zal opkomen voor de collega’s die ondergesneeuwd worden.

8.  Moeders focussen zich op gezondheid van anderen

Moeders zijn vaak van slag als hun kinderen ziek zijn – of dit nou geestelijk of fysiek is. Deze zorgzame instelling komt goed van pas binnen bedrijven, waar tegenwoordig het aantal burn-outs extreem hoog is.

9. Moeders ruimen op

Moeders laten het bureau netjes achter, wassen hun afwas af, en maken het toilet schoon mocht dat nodig zijn. En dat is positief voor de werksfeer. We zeggen namelijk niet voor niets: een opgeruimde omgeving is een opgeruimd hoofd. Werken in een opgeruimde omgeving bevordert de werkprestaties.

10. Moeders kunnen anderen beter laten voelen

Binnen het bedrijf heb je elkaar nodig; je moet als team samenwerken. Een moeder is goed in anderen troosten of motiveren als het even tegenzit. Moeders zien het belang van samenwerken en zullen zich hier ook actief voor inzetten.

Nog niet voldoende overtuigd? Lees dan: 'Moeders productiever dan kinderloze collega's'.

Bron: Scary Mommy 

Reageer op artikel:
10x waarom moeders de baas moeten zijn
Sluiten