redactie
redactie Gedrag 19 juni 2018

11x herkenbaar voor mama’s met een zoon

Er zijn van die dingen die bijna alle jongetjes doen. Of je het nou leuk vindt of niet. En dingen die typisch zijn voor een gezin met één of meerdere jongens. Ben jij mama van een zoon dan is de kans groot dat deze 11 typische 'jongensdingen' je heel bekend voorkomen.

1. Jongens kunnen overal een wapen van maken

Was je in principe tegen speelgoedzwaarden en –pistooltjes? Inmiddels heb je vast ontdekt dat je zoon bij gebrek aan beter ook met een paraplu of iets anders kan schieten. Pieuw!

2. Of in klimmen

Het zijn net aapjes die jongentjes. Ze zien overal mogelijkheden om in of op te klauteren; de boekenkast, het aanrecht, in jou. Zelfs als je zoontje nog amper kan lopen, weet hij wel bovenop de bank te komen.

3. Je zit vroeg of laat een keer met je zoon bij de Eerste Hulp

Helaas vallen kleine aapjes ook weleens tijdens het klimmen of stoeien. Elke moeder van een zoon bezoekt dan ook minstens een keer de Eerste Hulp met een gat in het hoofd of een reuze bult. Gelukkig valt het uiteindelijk vaak mee met de schade.

4. Het is nooit stil in huis

Als een jongen thuis is, dan weet je dat. Niets gaat stilletjes. Spelen met de auto’s: ‘Vroemmmm!’ Schieten: ‘Pieuw!’ Zelfs als je zoon televisie kijkt, praat of schreeuwt hij erbij.

5. Eén en één is drie

Zet twee jongens samen in een kamer en het gaat los. Niets rustig bij elkaar zitten, maar er moet gestoeid, gesprongen en gekeet worden. Heb je meer dan één zoon, dan merk je het niet eens meer als de jongens door de kamer rollen. Zo gaat dat nou eenmaal elke dag.

6. Poepgrappen zijn altijd een succes

Alles wat met poep of scheten te maken heeft, vinden de meeste jongens grappig. En dat gaat nooit over, ook niet als ze groot zijn. Vraag maar aan je man.

7. Net als piemels

Tja, een jongen en z’n piemel. Die fascinatie zullen wij vrouwen nooit begrijpen. Ook dat is iets dat alleen je man snapt.

8. Shoppen is zo gedaan

Spijkerbroek, shirtje, trui en gympjes: check. En klaar ben je weer. Alleen doen jongens met die broeken vaak niet zo lang; voor je het weet zijn de knieën weer door van het klimmen en op de grond liggen. Een ervaren jongensmoeder koopt dus meteen maar twee van die stevige broeken.

9. Beeldschermen werken als magneten

Of het nou om de televisie, een mobieltje of iPad gaat, alles met een beeldscherm heeft een onbedwingbare aantrekkingskracht op jongens. Er is niets leukers dan gamen of grappige filmpjes kijken. Ze kunnen er blijkbaar niets aan doen (maar jij wel!)

10. Alles is een wedstrijd

De meeste jongens zijn competitief geboren. Doe hier je voordeel mee: 'wie het eerste zijn kamer heeft opgeruimd, die…' Werkt altijd!

11. Mama is de liefste

Een bekend cliché maar zo waar: jongens zijn maar wat lief voor hun moeder. Jij bent de eerste grote liefde van je zoon en dat zal je altijd blijven. (Ook al vindt z’n vriendin dat later misschien niet zo leuk om te horen.)

Reageer op artikel:
11x herkenbaar voor mama’s met een zoon
Sluiten