Redactie
Redactie Knutselen 19 jun 2018

12 huis-tuin-en-keuken-trucjes voor ouders

Smeltende ijsjes, gladde sokken of angst voor monsters onder het bed; met deze simpele maar effectieve trucjes is het zo verholpen. Dat we daar niet zelf op zijn gekomen…

Magneetbekers

Vind je het irritant dat je kind steeds een nieuwe beker pakt of jij steeds naar de kast moet lopen? Plak er twee magneten op en laat hem z’n beker steeds op bijvoorbeeld de ijskast plakken voor hergebruik.

Tegen plakhandjes

Zo simpel kan het dus zijn; doe een cakevorm onder een waterijsje en het is voorbij met druppelende ijsjes, plakkerige handjes en vlekken.

Slimme armband

Ga je naar het strand of naar een drukke gelegenheid; maak een leuke armband voor je kind en gebruik hierbij kralen die samen jouw telefoonnummer vormen. Niet afwasbaar en ziet er nog leuk uit ook.

Homemade badzitje

In plaats van een badzitje kun je je kleintje ook in een wasmand in bad zetten. Heeft je kind bovendien meer ruimte om te spelen met de badeendjes.

Pizzasnijder

Eet je kind z’n brood graag in stukjes? Gebruik een pizzasnijder. Werkt handiger en sneller dan een mes.

Slimme tekenset

Wil je tekenspullen meenemen voor onderweg? Doe ze in een hard mapje. Zo heb je papier, stiften of potloden bij elkaar en heeft je kind meteen een goede ondergrond om op te tekenen.

Tegen bananenvoeten

Trek je kind z’n schoenen wel eens verkeerd om aan? Knip een grote pleister met een afbeelding doormidden en plak ze zo in de schoenen dat het een eenheid vormt als ze op de juiste manier naast elkaar staan. Zo kan het niet meer misgaan.

Even lachen

Deze werkt vooral goed bij kleine kinderen die steeds maar weer naast de camera kijken. Even lachen naar de rups!

Autostickers

Ben je bang je kinderen uit het oog te verliezen als je bijvoorbeeld de boodschappen in de auto zet? Plak voor elk kind een sticker op de auto en laat ze hun hand hierop leggen tot je klaar bent.

Antislip-sokken

Loopt je kind graag op z’n sokken, maar ben je bang dat hij uitglijdt? Zet met lijm wat stippen op de onderkant en de sokken worden een stuk minder glad.

Badspeelgoedhouder

Speelt je kind graag met speelgoed in bad? Hang een plantenhouder op om het speelgoed te bewaren. Zo kan je kind er makkelijk bij en droogt het speelgoed na afloop zo op.

Ghostbusters

Kan je kind niet slapen omdat hij bang is voor monsters of spoken? Met deze zelfgemaakte spokenverdelger jaag je ze zo weg!

Kijk hier voor nog meer handige trucjes voor ouders! En ga je binnenkort op vakantie met de kinderen? Dan wil je deze 'vakantie-hacks' zeker niet missen!

Bron: Parent Society

Reageer op artikel:
12 huis-tuin-en-keuken-trucjes voor ouders
Sluiten