2 Stamppotten met rode kool


Rode Kool stamppot van Corinda uit Oosterhout

halve rode kool
pond rundergehakt
1,5 kg aardappels 
kruiden:peper, zout, kaneel, iets kruidnagel
Unox rookworst
Appelmoes

Schil de aardappels en doe ze in niet al te grote stukken in de snelkookpan, verdeel het rauwe gehakt over de aardappels, strooi op gevoel wat kruiden over het gehakt, snij de kool fijn en vul de snelkookpan hiermee aan. Klein laagje water toevoegen en de pan onder druk brengen. 10 min onder druk laten dan het gas uitzetten, de druk er vanzelf af laten gaan in ongeveer 10 minuten. Afgieten, 4 eetlepels appelmoes toevoegen en doorstampen. De rookworst erbij serveren….smullen maar! Met de toevoeging van appelmoes vinden kids het ook heerlijk en het is super simpel klaar te maken. Ideaal voor het spitsuur waar moeders in verkeren. 

Rode kool stamppot van Margriet uit Wageningen

500 gram aardappelen
500 gram panklare rode kool
half liter water
bouillonblokje
1 appel
1 banaan
paar handjes rozijnen (dadels is ook lekker)
eetlepel (aardbeien)jam
rookworst

Aardappelen geschild en in stukjes onderin de pan, half liter water erbij met bouillonblokje, erbovenop de rode kool met de appel en de banaan en de rozijnen (dadels) in stukjes erdoor, daarbovenop de rookworst.
Aan de kook brengen en daarna met de deksel half op de pan een half uur laten stomen. Af en toe controleren of er nog genoeg water in staat (gaat bijna altijd goed). Na een half uur de rookworst eraf halen en in stukjes snijden. Daarna de rookworst met de jam en alle ingredienten door elkaar roeren.
Stampen mag ook, maar is ook heerlijk zo.

 

 

Tekst: Redactie

Publicatiedatum: 09 december 2010

Reageer op artikel:
2 Stamppotten met rode kool
Sluiten