2 Stamppotten met sperziebonen


Stamppot sperziebonen van Fenneke uit Bovenkarspel

6 grote aardappels 
1 rode paprika 
1 eetlepel mayonaise
1 pakje salami 
400 gr sperziebonen 
feta, facultatief

Snij de paprika in stukjes. 
Kook de aardappels zo zacht dat je ze kan stampen. 
Zet de sperziebonen op en kook ze samen met de paprika beetgaar. 
Snijdt ondertussen de salami in stukjes. 
Giet de aardappels af, voeg de sperziebonen, paprika, salami en een lepel mayonaise toe en stamp het geheel. Voeg op het laatst, indien gewenst, de feta blokjes toe.

Provinciaalse sperziebonen stamppot van Jolanda uit Voorschoten

1,5 kg geschilde, kruimige aardappels
pond schoongemaakte sperziebonen, in stukjes gesneden
doosje Knorr kruidenpasta voor provinciaalse ovenschotel
1 gesnipperde ui
doosje magere spekblokjes (250gr)
kruiden paneermeel
melk
klontje boter

Doe de geschilde aardappels en de gesneden sperziebonen (zonder zout) in een grote pan met water. Kook alles in +/- 20/25 minuten gaar. Ondertussen uitje fruiten en spekjes bakken. Aardappels afgieten en stampen. Vervolgens het hele pakje provinciaalse kruidenpasta, spekjes, klein scheutje melk en klein klontje boter toevoegen. Even goed door elkaar roeren. Schep de stamppot in een ovenschaal en royaal bestrooien met de paneermeel. Even onder de grill tot de stamppot een lekker knapperig korstje heeft. Lekker met een rookworst van Knorr en klodder piccalilly.

 

 

Tekst: Redactie

Publicatiedatum: 09 december 2010

Reageer op artikel:
2 Stamppotten met sperziebonen
Sluiten