2 Stamppotten met tomaat


Tomaten stamppot van mevrouw Geurts uit Venlo

Kook 1 kilo aardappelen gaar en maak er een smeuïge puree van.
Vervolgens schep je er 500 gram tomaatjes in stukjes gesneden voorzichtig door.
Zo heb je een stamppot: Wit met rode stippen en dit doe je op een bordje met rondom wat andijvie, spinazie of veldsla! Ziet er kleurrijk uit en het kaboutermutsje is wisselend;
Steek een stukje rookworst in de stamppot of een gepaneerd visje, een gekookt eitje, een schnitzeltje of kaassoufflé; variatie genoeg!

Tomaten stamppot van Judith uit Nibbixwoud

1 vleestomaat per persoon 
2 grote uien
geraspte kaas
ketjap
aardappelen

Aardappelen schillen en opzetten, in een koekenpan de gesneden uiten bakken, de (ontvelde) tomaten erbij doen. Als de aardappelen gaar zijn, ze stampen en de uien en tomaat erdoor roeren. Daarna geraspte kaas erdoor doen en wat ketjap.

 

 

Tekst: Redactie

Publicatiedatum: 09 december 2010

Reageer op artikel:
2 Stamppotten met tomaat
Sluiten