Redactie
Redactie Eten en Voeding 19 jun 2018

2 Stamppotten met witte kool


Stamppot witte kool van Armanda uit Appingedam

Aardappels
witte kool
rundergehakt
pindasaus
zout, peper, melk

Aardappels en witte kool koken en een stamppot van maken. Om de stamppot smeuïg te maken gebruik ik melk.
Op smaak brengen met zout en peper.

Rul het gehakt nu gaar en maak deze naar wens op smaak met zout en andere kruiden zoals tijm, oregano en of basilicum.
Maak de pindasaus en voeg daar bij het gehakt.

Stamppot witte kool van Evelyn uit Ane

Kruimige aardappels
Halve witte kool in stukjes gesneden
Rozijnen (even geweld in warm water)
Kerriepoeder
Blokjes kaas

Doe de aardappels, witte kool en een flinke hoeveelheid kerriepoeder bij elkaar in een pan met water. Kook dit tot de aardappels gaar zijn. Door elkaar stampen, roer de rozijnen en kaas erdoor. Deze stamppot kan goed vegetarisch, maar is ook lekker met bijvoorbeeld pittige gehaktballetjes. Eet smakelijk!

 

 

Tekst: Redactie

Publicatiedatum: 09 december 2010

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
2 Stamppotten met witte kool
Sluiten