3 Stamppotten met broccoli


Broccoli stamppot van familie Schuitema uit Groningen

kilo aardappelen
750 gram broccoli
200 gram kipfilet
5 cl olie
5 cl melk
3 eieren
1.5 theelepel salie (gedroogd)
1 eetlepel bakboter 
peper
zout

Schil de aardappelen, was ze en snij ze klein.
Verwijder de stronken van de broccoli en verdeel in roosjes.
Was de roosjes.
Kook in een pan met weinig water en zout de aardappelen in circa 20 minuten gaar. Laat de laatste 8 minuten de broccoli met de aardappelen meekoken.
Kook de eieren in 10 minuten hard.
Spoel ze af onder koud stromend water en pel ze.
Verhit in een koekenpan of Wok de boter en bak de kipreepjes in 5 minuten bruin.
Giet de aardappelen en de broccoli af en stamp ze met een pureestamper tot een smeuïge stamppot fijn.
Roer de olijfolie, melk en salie erdoor.
Voeg de kipreepjes toe.
Breng de stamppot op smaak met wat zout en peper.
Snij de eieren in plakjes.
Verdeel de plakjes ei over de stamppot.

Broccoli stamppot van Sandra uit Groningen

1 kg aardappels
750 gram broccoli
1 bouillonblokje
300 gram gerookte kalkoen
100 gram geraspte kaas
2 tomaten (facultatief)

Kook de aardappelen in de bouillon en voeg de schoongemaakte broccoli de laatste 7 minuten toe.
Ondertussen snijd je de kalkoen in kleine blokjes, afgieten en stampen. Dan de kalkoenblokjes erdoor en op je bord een beetje kaas er over strooien. Ook lekker met blokjes tomaat.

Broccolistamppot van Karin uit Houten

250 ml gezeefde tomaten 
350 gram broccoliroosjes
600 gram aardappels (geschikt voor stamppot)
200 gram winterpeen, in stukjes
twee eetlepels pijnboompitten
1 theelepel djinten (anijssmaak)
1 theelepel oregano
1 teentje knoflook
50 gram grana padano (harde italiaanse kaas)
een scheutje olijfolie

Broccoli in kleine roosjes snijden, aardappels schillen en in stukken snijden. In pan met klein beetje water en zout gaarkoken. Na ongeveer 10 minuten de broccoli aan de aardappels toevoegen en meekoken. In een koekenpan de olie verhitten en al roerend de winterpeen lichtbruin bakken. Djinten en knoflook erdoor roeren en heel even meebakken. Gezeefde tomaten erbij schenken en alles nog 5 minuten zachtjes stoven. Zout en peper naar smaak toevoegen. Pijnboompitten lichtbruin roosteren in koekenpan. Grana pandano in stukjes( plakjes) schaven. Aardappelen en broccoli afgieten en met de oregano grof stampen. Winterpeen met saus eroverheen scheppen. Naar behoefte de pijnboompitten en de kaas eroverheen strooien. 

Broccoli stamppot van Patricia uit Michielsgestel

2 of 3 grote stronken broccoli
bakje spekjes
Boursin of philadelpia
aardappels voor aardappelpuree
peper/zout
scheutje lauwe melk
Gehaktbal of worst

Aardappels schillen en koken. Broccoli in stukjes snijden en gaar koken. Spekjes uitbakken.
Aardappels pureren en zout, peper en melk toevoegen. De broccoli al een beetje pureren in pan en dan bij aardappelpuree doen. Boursin erdoorheen roeren. Als laatste de uitgebakken spekjes toevoegen. Lekker met een gehaktbal of een worstje.

 

 

Tekst: Redactie

Publicatiedatum: 10 december 2010

Reageer op artikel:
3 Stamppotten met broccoli
Sluiten