3 Stamppotten met rucola
Rucola stamppot van Wendy uit Rotterdam
gekookte aardappelen, een scheutje melk, wasabi en gehakte rauwe rucola erdoor. heerlijk met een gebakken visje zoals rode mul of witvis met wat pijnboompitjes.
Rucola stamppot van Madelon uit Rotterdam
aardappelen
zak rucola
pak shoarmareepjes
3 tenen knoflook
zout/peper
scheutje olijfolie
beetje melk
eventueel oude kaas
Kook de aardappelen gaar en bak de shoarmareepjes gaar. Stamp de aardappelen samen met een scheutje olijfolie en een klein beetje melk. Voeg (zee)zout, peper en 3 tenen geperste knoflook toe en
doe er vervolgens de shoarmareepjes bij. Als laatste de zak rucola er doorheen roeren. Het is erg lekker om daarna nog even te gratineren in de oven.
Rucola stamppot van Angenita uit Rijen
aardappelen
rucola
warme melk
peper
250 gr oude kaas
rookworst
Kook de aardappelen met wat zout gaar, en maak er daarna (evt. met warme melk of jus)
een smeuïge puree van. Maak op smaak met versgemalen peper. Meng er een zakje rucola doorheen samen met 250 gr. in blokjes gesneden oude kaas (bijv. Old Amsterdam). En natuurlijk serveer je deze stamppot met een lekkere (magere) rookworst!
Tekst: Redactie
Publicatiedatum: 09 december 2010