Redactie
Redactie Knutselen 19 jun 2018

4x creatief in het voorjaar

Ook in het voorjaar is het leuk om creatief bezig te zijn met je kind; binnen en buiten. Ben je de geijkte viltstiften beu en wil je eens wat anders proberen? We hebben vier leuke en makkelijke knutseltips die je zó uit kan proberen.

1. Creatief met krijt

Op een mooie dag is het natuurlijk heerlijk om lekker naar buiten te gaan. Helemaal als je een opdracht meegeeft aan de kinderen. Voorzie ze van een flinke voorraad stoepkrijt in alle kleuren van de regenboog en laat ze een leuke voorjaarsomgeving tekenen op de stoep. Bloemetjes, bomen, vogeltjes, wat ze maar verzinnen. Zijn ze klaar, dan pak jij de ladder en vraag je of ze óp hun tekening willen gaan liggen. Jij klimt op de ladder, maakt de foto en dan samen lachen om het resultaat. Ook leuk; je kinderen een kale muur buiten laten versieren met een tekening gemaakt van handafdrukken krijt, zoals op de afbeelding hierboven.

 

2. Creatief met wegwerpbordjes

Maak samen met je kinderen een paashaastas mét een geheim vakje voor de eitjes. Maken is supersimpel, je hebt bijna niks nodig (zie voorbeeld). Na Pasen kun je ook zo'n tasje maken, maar dan met bijvoorbeeld een hond of poes als gezichtje. Doe hier lekkere snoepjes of een gezonde snack in en klaar ben je. Ook leuk als traktatie op school!

  1. Neem drie papieren bordjes,
  2. Pak een schaar, een nietmachine en lijm.
  3. Knip een bordje in stukken in de vorm van twee paashaasoren.
  4. Plak de oren tegen de achterkant van bordje nummer 1.
  5. Neem bordje 3 en knip aan de bovenkant een halve maan uit.
  6. Niet dit vast aan bordje nummer 1, zodat er een holte ontstaat.
  7. Pak gekleurd papier, watjes en stiften en pimp je paashaas.

Wil je nog meer creatiefs doen voor de Pasen? Kijk hier voor inspiratie.

 

3. Creatief met tape

Washi tape is van dat dunne papierachtige tape. Het is verkrijgbaar in allerlei kleurtjes en printjes, bijvoorbeeld bij de HEMA of bij de knutselwinkel. En met washi tape (ook wel masking tape genoemd), kun je van álles doen: maak een racebaan op de grond voor de autootjes of ga voor een prinsessen-moodboard en zoek plaatjes in tijdschriften en plak die met washi tape op het raam. Of maak je eigen boter-kaas-en-eieren-spel, hinkelparcours (ook voor binnen als het regent), of mens erger je niet. Je kan het ook gebruiken om flessen te versieren of de muur op te vrolijken. Kijk hier voor inspiratie!

 

4. Creatief met karton

Voor stoere jongens en meisjes die houden van auto’s, robots, voetballen en dino’s is er een handig fenomeen: Makedo. Dit zijn tools die je kan gebruiken om van karton de allercoolste dingen te maken. Want karton vind je overal. Met Makedo tover je bijvoorbeeld oude dozen in no-time om tot een raceauto.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
4x creatief in het voorjaar
Sluiten