Redactie
Redactie Hobby en sport 19 jun 2018
Leestijd: 2 minuten

5 knutseltips voor na de vakantie

Met het hele gezin lekker op vakantie. Voor veel ouders en kinderen een van de hoogtepunten van het jaar. Wil je straks samen met je kind een leuk aandenken maken aan de heerlijke vakantie? Deze 5 originele DIY tips maken de vakantie echt onvergetelijk.

1. Fotolijstjes

Koop een 3D-fotolijstje en plak hier een grote afbeelding in van bijvoorbeeld de plaatsnaam of de naam van het land. Je kunt deze natuurlijk ook door je kind laten maken. Laat je kind hier andere items aan toevoegen die jullie hebben meegenomen van vakantie en je hebt een origineel vakantiekunstwerk. Tip: doe dit elke vakantie en hang ze bij elkaar. Zo kijken jullie straks dagelijks terug op jaren genieten.

2. Handjes in het zand

Maak (brood)deeg van 2 kopjes zand (liefst van het strand van je vakantiebestemming natuurlijk!), 1,5 kop bloem, 1 kop water en een ruime kop zout. Kneed dit tot een bal en verdeel het in vier stukken en rol deze uit tot een cirkel van zo'n 2 cm dik. Laat je kinderen hun handjes afdrukken in het deeg en de randen versieren met dingen die ze mee hebben genomen van vakantie, zoals schelpjes. Daarna een paar uur in de oven op 200 graden (gemiddeld 3 uur) tot de originele vakantieherinneringen hard zijn geworden.

3. In een potje

Laat de kinderen tijdens de vakantie materiaal verzamelen, zoals zand en schelpen van het favoriete strandje. Stop deze thuis in een mooi pot met deksel en laat de kinderen er eventueel foto's, treinkaartjes of andere aandenkens aan toevoegen. Mooi etiketje erop met de vakantiebestemming en het jaar en klaar ben je.

4. Koffer vol herinneringen

Maak samen met je kind van een schoenendoos en gekleurd papier een vakantiekoffertje. Versier de buitenkant met vakantiefoto's, stickers of ansichtkaarten die jullie tijdens de vakantie gekocht hebben. Doe hier allemaal spulletjes in die je kind tijdens de vakantie heeft verzameld. Leuk om te doen en je kind zal het heerlijk vinden om af en toe door al die fijne herinneringen heen te gaan.

5. Vakantietas

Laat je kind een tekening maken van zijn mooiste vakantiemoment en laat deze tekening afdrukken op een tas. Dit kan bijvoorbeeld bij de HEMA. Zo gaat de vakantieherinnering mee het nieuwe schooljaar in!

Bron: Pinterest.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
5 knutseltips voor na de vakantie
Sluiten