Gedrag 19 jun 2018 redactie

5 positieve kanten aan bazige kinderen

Kan jouw kind soms ontzettend bazig zijn en heeft hij sterke wil? We weten allemaal dat het vervelend is als iemand continue de baas speelt. Maar vergis je niet: een bazig karakter brengt juist ook veel voordelen met zich mee.

Natuurlijk stel je de sterke wil van je kind niet altijd op prijs, maar wees je wel bewust van postieve kanten! Want jouw bazige zoon of dochter zal later namelijk:

1. Een leider zijn

En dat merk je nu al. Je kind loopt niet continue iedereen achterna op het schoolplein, maar trekt z'n eigen plan. Ook als tiener zal hij niet tegen zijn wil in domme dingen doen. Je kind zal op basis van zijn eigen gedachten en meningen keuzes maken. Heerlijk toch? Op dat soort dingen zouden we trots moeten zijn!

2. Risico’s nemen

Je kind zal later als leider ook risico’s durven te nemen omdat hij in zichzelf geloofd en omdat hij keuzes durft te maken – dankzij dat sterk dominante willetje van je kind. Dat is toch veel beter dan een kind dat bang is om nieuwe keuzes te maken?

3. Voor zichzelf opkomen

Kinderen – en volwassenen – kunnen moeite hebben om voor zichzelf op te komen, maar jouw kind zal hier absoluut geen probleem mee hebben. Hij zal voor zichzelf opkomen wanneer hij zich niet gehoord voelt en zal gebrek aan respect niet tolereren. Oftewel: wees dankbaar dat je een eigenzinnig kind hebt!

4. Levenslust hebben

Jouw kind zal later – of natuurlijk nu al – staan te popelen om uit te gaan, de wereld te zien en de dingen op zijn eigen manier te doen. Die levenslust en uitbundigheid is zo kostbaar. Koesteren!

5. Voor anderen opkomen

Hoogstwaarschijnlijk zal je kind ook gewoon het lef hebben om voor iemand op te komen die bijvoorbeeld gepest wordt. Hij is namelijk zelfverzekerd genoeg om de pestkoppen aan te pakken en zal in actie komen als een echte Superman of -woman.

Bron: Popsugar

Ontvang de best gelezen artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang de beste artikelen over het leven met je gezin, de opvoeding en ontwikkeling van je kind in je mailbox.

Reageer op artikel:
5 positieve kanten aan bazige kinderen
Sluiten