Redactie
Redactie Eropuit 25 mrt 2019
Leestijd: 3 minuten

Zomer in Oostenrijk: 5 redenen om naar St. Johann in Tirol te gaan

Op zoek naar een avontuurlijke vakantie met vermaak voor jong en oud? Stap dit jaar de auto in en rijd in slechts 9 uur naar de Oostenrijkse bergen! Van gletsjers beklimmen, spannende klimparcours bedwingen, tot knödels in alle smaken proberen op een zonnig terras in de bergen: in St. Johann in Tirol is genoeg te doen.

De ideale tegenhanger voor het dagelijks leven in ons platte kikkerlandje is een zomervakantie in het groene berglandschap van St. Johann in Tirol. Overdag actief in de buitenlucht en ‘s nachts diepe rust in de Oostenrijkse bergen. Je kunt totaal ontspannen terwijl de kinderen zich geen moment hoeven te vervelen.

1. Het echte Tirol

In de winter stromen de witte bergen van Tirol vol met wintersportfans die logeren in een typisch Oostenrijkse ‘gasthof’ en vrolijk in de rij staan voor een van de vele skiliften. Als de sneeuw gesmolten is komt het andere Tirol tevoorschijn: uitgestrekte groene weides, avontuurlijke wandel- en fietspaden en zonovergoten terrassen van gezellige restaurants. De Tiroolse gastvrijheid vind je terug in de vriendelijkheid van de mensen, de vele activiteiten voor kinderen en de knusse sfeer in de klassiek ogende barokke bergdorpjes zoals St. Johann in Tirol.

2. Hoog in de touwen

Voor de echte avonturiers, zowel groot als klein, is er genoeg te doen in Tirol. Zo kan het hele gezin hoog in de touwen voor het klimparcours van Flying Fox, een superspannende activiteit voor mensen zonder hoogtevrees. Tijdens de zomermaanden zijn er ook diverse kabelbanen geopend waarmee je naar de hoogste bergtoppen reist. Ook kun je in de dorpen St. Johann in Tirol, Oberndorf, Kirchdorf en Erpfendorf het adrenalinepeil flink laten stijgen met een parachutesprong, tandemparagliden, ballonvaren, canyoning en rafting. Voor de waterratjes zijn er diverse overdekte- en openluchtzwembaden met glijbanen en saunalandschappen voor de ouders.

©Franz Gerdl

3. Wandelen en fietsen

De Kitzbüheler Alpen zijn een hotspot voor fietsers en liefhebbers van bijzondere wandelroutes. Goed bewegwijzerde wandelpaden door ravijnen en hoge bergtoppen zorgen voor ideale tochten met het gezin. De kinderen hoeven zich niet te vervelen: er zijn vele highlights onderweg zoals de mystieke Teufelsgasse met een natuurlijk stenen doolhof, de Eifersbacher waterval en spannende kloven om te beklimmen. Door de Kitzbüheler Alpen lopen enkele honderden kilometers fietspaden en mountainbike-trails voor beginners tot en met de vergevorderden.

4. Goed bereikbaar

De Oostenrijkse Alpen zijn goed bereikbaar vanaf vluchthavens München (135 km afstand), Innsbruck (90 km afstand) en Salzburg (60 km afstand). Geen zin in een vliegreis? De bergen zijn ook prima te bereiken met de auto. Vanaf midden-Nederland doe je er zo’n negen uur over met de auto.

5. Knoedels!

Tussen de activiteiten door zijn er genoeg terrassen waar je in de zon kunt genieten van een typisch Oostenrijkse snack. Voor wie de traditionele knödeln nog niet kent: wees gewaarschuwd, ze zijn gevaarlijk lekker! Tijdens een van de vele zomerfestivals en themamarkten kun je de verschillende lekkernijen proeven: van de zoete germknödel tot de langste knödeltafel ter wereld op het Knödelfest in St. Johann in Tirol.

Nieuwsgierig geworden? Hier vind je meer informatie over St. Johann in Tirol.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Oostenrijk Toeristenburo

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.