5 tips voor een leuke lunchtrommel

Elke ochtend smeer je met zorg en liefde de boterhammen van je kind. En toch worden de bammetjes vaak niet met plezier opgegeten. Tijd om de waarheid onder ogen te zien: misschien is de inhoud gewoon niet leuk genoeg. Zo maak je de inhoud van de lunchtrommel wel aantrekkelijk.

1. Op z’n Japans

In Japan weten ze wel hoe je een feestje maakt van de lunch. Bento, noemen ze het daar. Japanse moeders zijn dagen bezig met het kleien van Hello Kitty uit kleefrijst, met snorharen van zeewier en oogjes van kaviaar. Hoef jij niet te doen, want het moet natuurlijk wel leuk blijven. En je hebt nog meer te doen. Gebruiken als inspiratie kan wel! Op Pinterest kan je veel leuke voorbeelden vinden, zoals op dit bord van fervent Bento-beoefenaarster Diana van Ewijk. Ook op Facebook zijn er leuke pagina’s om te volgen voor inspiratie, zoals Dutchbento.

2. Eetbare figuurtjes

Een lunchtrommel wordt heel snel leuk van wat vrolijke figuurtjes die je kind zo op kan eten. Snij een bloemetje van een kiwi, een bloemetje van komkommer, maak een spookje van paprika of een hartje van mini-knaks. Of bak pita-tosti’s en schrijf er iets liefs op. Wat ook kan: geef je kinderen een kliekje van de dag ervoor mee, zoals een beetje salade. Zo eten ze lekker gevarieerd en hoef jij niks weg te gooien.

3. Gebruik speciale trommels

Om zo’n leuke lunch een beetje mooi te houden, zijn er speciale lunchtrommels. De Goodbyn lunchboxes bijvoorbeeld. Deze bestaan uit meerdere vakken zodat de inhoud elkaar niet in de weg zit. Ook handig: er zit een drinkflesje bij die je zelf elke ochtend kun vullen. Dat is minder milieubelastend én het houdt ook mooi de trommel koud.

4. Steek leuke vormpjes uit de boterham

Waarom van die saaie boterhammen? Snij er een leuk figuurtje van! Je hebt speciale boterham-uitstekers, maar je kan natuurlijk ook koekjes-uitstekers gebruiken. Kinderen vinden een lunch nog leuker met een thema zoals een lievelingsdier of een superheld! 

5. Kleur = lekker!

Gooi er wat kleur in. Dat ziet er aantrekkelijk uit en het nodigt uit om alles heerlijk op te eten. Denk bijvoorbeeld aan tomaten, mandarijnen, blauwe bessen, bananen en nog veel meer. Zo kan je alle kleuren van de regenboog gebruiken voor de lekkerste én gezondste lunch.

Dat wordt smullen!

Meer leuke tips voor lollige lunchtrommels? Kijk dan op Leukedingendoen.nl.

Bron: Pinterest

Reageer op artikel:
5 tips voor een leuke lunchtrommel
Sluiten