Redactie
Redactie Vrije Tijd 19 jun 2018

5 uitdagende tips voor een leuke januarimaand

Januari kan een saaie en zelfs depressieve maand zijn. De gezellige feestdagen zijn voorbij, de kerstboom is de deur uit, er is nog even geen vakantie in zicht en de échte koude winter is begonnen. Hoe kom je deze maand door? Wij hebben vijf tips die van de maand januari een feestje maken! 

1. Tropisch zwemparadijs in de badkamer

Hebben jullie thuis een bad? Tover de badkamer dan om in een tropisch zwemparadijs. Haal je zwempak of die jurk met ananas-patroon uit de kast, maak non-alcoholische cocktails en draai vooral heel hard 'Op een onbewoond eiland'. Of een ander zomersliedje natuurlijk – wij zijn de moeilijksten niet. Vertel je kinderen dat ze voorzichtig op de grond van de badkamer moeten zijn, de grond is immers heet zand. En oh ja: een zonnebril is ook hard nodig tegen dat felle zonlicht. Deel waterijsjes uit, en vergeet even voor een minuut dat het buiten ijskoud is.

2. Ga naar de opera

… op jullie eigen bank. Kleed jezelf en je kinderen in mooie kleren of een vreselijk chique pyjama – en vergeet het hoedje niet. Als iedereen er klaar voor zit, herinner het publiek er dan aan dat: 'ssshttt, de show begint!'. Maar we moeten wel eerlijk zijn: jullie operahuis draait momenteel niet op volle capaciteit, dus iedereen moet aangemoedigd worden om mee te doen! De één draait een prachtige pirouette, de ander bespeelt een onzichtbare viool of playbackt een operanummer – met passie. In de pauze krijgt iedereen een heerlijke mok warme chocolademelk met slagroom.

3. Keer het huis binnenstebuiten

Je weet wat ze zeggen: als je niet naar het bos kan gaan, komt het bos naar jou. Oké, misschien is dit niet daadwerkelijk een gezegde, maar er zit toch een kern van waarheid in. Tover je woonkamer voor een dag om in een woestijn, bos, wildernis, boerderij of een skipiste. Dus trek je wandelschoenen of sneeuwschoenen aan en leid je kinderen via verschillende wegen naar de slaapkamer.

4. De complexe indoor hindernisbaan

Als je niet schrikt van een balancerend kind op de leuning van een favoriet meubelstuk dan is dit ook een erg leuk idee! Creëer een complex alledaagse hindernisbaan, waar je kind lastige opdrachten moet uitvoeren. Geef opdrachten als: 'klap twee keer, sta op van de olifantenstoel en kruip op je buik naar de bank! Goed zo! Nu: pak het tijdschrift, leg het onder de tafel, en hinkel dan op één been naar de vaatwasser. Vergeet niet om te springen voordat je de tafel van 7 noemt, terwijl je tegelijkertijd heel zachtjes op de bovenkant van je hoofd klopt. Geweldig!'

5. Go bananas!

Het is januari, dus het is tijd voor…. BANANEN! Wat houdt dat in? Januari staat in het teken van koken met heerlijke, zoete bananen. En wat kan je tegenwoordig allemaal wel niet van bananen maken? Bananenbrood, bananenpannenkoekjes, veganistische bananenkoekjes, bananenmilkshakes – niks is te gek! Benieuwd naar recepten? Lees dan onze recepten van banenbroodof bananenpannenkoekjes

Bron: parent.co

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
5 uitdagende tips voor een leuke januarimaand
Sluiten