Lisa van den Akker
Lisa van den Akker Vrije Tijd 12 dec 2019

5x de leukste uitjes met kinderen voor tijdens de kerstvakantie

De laatste weken van het jaar zijn aangebroken, dus wachten we met smart op de kerstvakantie. Even twee weken geen school en tijd voor leuke dingen. Heb je geen inspiratie? Wij zetten vijf leuke uitjes voor jou én de kids op een rij.

Het is heerlijk om tijdens de kerstvakantie binnen spelletjes te doen, onder de kerstboom met een glas warme chocolademelk erbij. Maar als het Monopoly-bord door de kamer vliegt is het misschien tijd om even iets anders te gaan doen…

Vijf leuke uitjes voor de kerstvakantie

Iets vinden wat leuk is voor het hele gezin is nog niet zo gemakkelijk. Maar met onderstaande uitjes heeft iedereen het zeker naar zijn zin.

1. Bioscoop

Ga je voor Frozen 2? Of met je oudere kids naar Last Christmas of Star Wars? Er draaien momenteel weer genoeg leuke films in de Nederlandse bioscopen. Perfect voor de winterse dagen.

2. Naar een kerstmarkt

Struinen langs de kraampjes, genieten van de lichtjes met een warme kop chocolademelk (en natuurlijk glühwein voor jezelf). Een bezoekje aan een kerstmarkt mag eigenlijk niet ontbreken in de kerstvakantie. Er zijn genoeg leuke kerstmarkten te vinden in binnen- én buitenland. Dus er zit vast ook iets voor jullie bij.

3. Disney on Ice

Een spectaculaire show voor jong en oud. Disney on Ice is terug en te zien van 11 tot en met 29 december. Dit jaar kun je het Magisch IJsfestival beleven in Rotterdam en Utrecht. Samen genieten van de hartverwarmende Disney-verhalen in een winters jasje.

4. Kerstcircus

Acrobaten, clowns en illusionisten. Het circus vinden wij zelf stiekem ook nog steeds erg indrukwekkend. Er zijn veel grote en kleine circusgroepen te bewonderen rond Kerst. Denk bijvoorbeeld aan het Groot Kerstcircus Den Haag of het Kerstcircus in Ahoy.

5. Schaatsen

Wat is er Hollandser en winterser dan schaatsen? We garanderen geen natuurijs, maar op heel veel plekken in het land zijn kunstmatige ijsbanen te vinden. Dus haal ze uit het vet en bind ze onder voor een gezellige middag met je kids.

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
5x de leukste uitjes met kinderen voor tijdens de kerstvakantie
Sluiten