Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Ouders 10 jun 2019
Leestijd: 2 minuten

5x Vragen om aan je partner te stellen voor een goed gesprek

Met een goed gesprek groeien jij en je partner nog dichter naar elkaar toe. Door de juiste vragen stellen kom je er met gemak achter wat er nu speelt in andere delen van zijn of haar leven en wat zijn of haar wensen zijn voor de toekomst. Deze 5 vragen zijn een stuk origineler dan ‘Hoe was je dag schat?’.

1. Wat is het grappigste dat je vandaag is overkomen?

Zo kom je een stuk specifieker te weten wat er leuk was aan je partners’ dag. Je hoeft niet alleen naar het grappigste te vragen; vraag ook naar wat het meest interessant was, hem/haar het meest frustreerde of iets dat hem/haar trots maakte. Door deze anekdotes met elkaar te delen, stimuleer je een goed gesprek waar meer uit komt dan wanneer je alleen vraagt hoe zijn of haar dag was.

2. Waar kijk je naar uit?

Je partner en jij delen het heden en het verleden met elkaar, maar als het goed is gaan jullie ook voor een toekomst samen. Een goede manier om op de hoogte te blijven van elkaars toekomstwensen is door hier regelmatig naar te vragen. Vraag waar ze naar uitkijken in de komende week, maand en jaren. Misschien heeft hetgeen niks te maken met jullie als koppel of als gezin, maar dat is des te interessanter. Zo blijven jullie individuen en blijven jullie ook op de hoogte van elkaars individuele dromen en doelen.

3. Is er iets waarmee ik je vandaag kan helpen?

Om hulp vragen kan soms behoorlijk moeilijk zijn. Maar het kan geen kwaad om een helpende hand te bieden. Misschien heeft je partner wel iets meer hulp nodig in het huishouden of vindt hij of zij het fijn om even te sparren over een kwestie die zich afspeelt op het werk.

4. Is er iets op werk of thuis dat bij jou voor stress zorgt?

Houd in gedachte dat je niet altijd voor een oplossing kunt zorgen. Maar misschien is dit ook niet nodig en wilt je partner alleen even zijn of haar ei kwijt. Luisteren, advies geven en je partner helpen te ontdekken waar de stress vandaan komt, kan al een wereld van verschil maken.

5. Wanneer kunnen we weer gezellig wat quality time met z’n tweetjes doorbrengen?

Soms kunnen de dagen hectisch verlopen en hebben jullie het allebei er druk, waardoor jullie nauwelijks tijd voor elkaar maken. Probeer op dit soort momenten dagelijks minstens een paar minuten tijd te reserveren waarin jullie toch elkaars volle aandacht hebben. En zorg ervoor dat er meteen een speciale date night gepland staat voor het moment waarop de drukke periode over is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Popsugar

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.