Redactie
Redactie Knutselen 19 jun 2018

6 creatieve tips voor de kinderkamer

Het is belangrijk dat de slaapkamer van je kind gezellig is. Er wordt tenslotte niet alleen geslapen, maar hij moet er ook fijn kunnen spelen. Met deze creatieve tips maak je de kamer van je kind in no-time nog leuker!

1. Bureau voor voetbalfans

Is je kind helemaal gek van voetbal, dan is dit het ideale bureau. Door een net aan de achter- en zijkanten te spannen, maak je van een saai bureau een cool voetbaldoel. Zo kan je kind na het huiswerk maken, lekker in z’n kamer een balletje trappen. Maak het nog echter door de voorste poten zwartwit te schilderen. Heb je een bureau wat hier niet geschikt voor is? Laat poten zagen en maak zelf een onderstel onder het bestaande bureaublad.

Bron: likecool.com

Tip 2: Fruitkisten

Is je kind gek op lezen of heeft hij opbergruimte nodig voor andere spulletjes? Met een paar mooie fruitkistjes maak je zo een originele kast. Hoeveel fruitkisten je nodig hebt hangt af van hoe groot je de kast wil hebben. Schuur de kisten altijd goed, zodat er geen splinters meer in zitten. Lijm de kisten aan elkaar of hang ze aan de muur met schroeven voor stevigheid.

Bron: whatabouther.nl

Tip 3: Creatieve kapstokjes

Leuk om samen met je kind te maken: kapstokjes. Het enige wat je er voor nodig hebt, is een rond stuk hout en twee haken. Het hout schuur je eerst helemaal glad en daarna kunnen jullie beginnen met het verven van de borden. Ga voor een kapstok in een effen kleur of voor een bijzondere variant, zoals een verkeersbord, een exotisch dier of een prachtige bloem. Een of twee haken of houten pinnen erin en klaar ben je.

Bron: voordejongens.nl

Tip 4: Stoelen aan de wand

Heb je oude stoelen staan waar je niets mee doet? Niet weggooien! De achterkant van een stoel is niet alleen leuke decoratie voor aan de muur, maar ook heel praktisch als kapstok of om zelfgemaakte frustels aan te hangen. Geef ze een kleurtje die goed bij de kamer past. Het maken is erg gemakkelijk; bepaal hoever je ze wilt laten uitsteken en zaag de rest af. Het monteren aan de wand doe je met een plug en stevige schroeven.

Bron beeld: https://www.pinterest.com

Tip 5: Jeanskussens

Ook met oude jeans kun je iets leuks maken; namelijk leuke, stoere kussenshoesjes. Omdat je voor elk kussen een andere broek – of gedeelte van de broek – gebruikt, is elk kussen uniek. Meet een binnenkussen op, haal een stuk uit de broek die er omheen past en naai het aan elkaar. Handig met de naaimachine, zet er dan een rits in zodat je ze makkelijk kunt wassen.

Bron beeld: https://www.pinterest.com

Tip 6: Een echte blikvanger!

 Leuk voor de stoere jongenskamer; een lamp gemaakt van een blik. Kies een blik in de juiste maat en verf deze in een kleur naar keuze . Maak een gat in de onderkant waar het snoer doorheen kan. Het ene uiteinde gaat het blik in en daar monteer je de fitting aan. Het andere einde bevestig je aan het plafond. Om het gat af te dekken, koop je het bovenste deel of gebruik er een van een oude lamp. Niet handig met elektra; wel even hulp vragen aan een handige kennis. Nog meer blikken over? Maak ze goed schoon, geef ze een kleurtje en gebruik ze als pennenbakjes.

Bron: voordejongens.nl

Tip voor een veilige kinderkamer

Het is belangrijk om op elke verdieping en het liefst op elke kamer een rookmelder te bevestigen. Heel handig: dit kan ook in combinatie met een alarmsysteem.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
6 creatieve tips voor de kinderkamer
Sluiten