redactie
redactie Humor en cynisme 19 juni 2018

6 redenen om regelmatig te lachen met je kind

Humor in de opvoeding zorgen niet alleen voor gezelligheid thuis; het is ook nog eens goed voor de ontwikkeling van je kind. Hier 6 goede redenen om af en toe eens lekker gek te doen.

1. ‘Echt waar?’

Je kent ze wel: van die kinderen die je alles kunt wijsmaken. ‘Mijn buurman heeft gister gevochten met een draak!’ ‘Echt waar?!’ Grote kans dat deze kinderen met weinig humor worden opgevoed. Grapjes zorgen er namelijk voor dat kinderen het verschil gaan begrijpen tussen fantasie en grapjes en de werkelijkheid.

2. Smile!

Is je kind chagerijnig en kan er geen lachje vanaf? De oplossing is simpel: lach zelf zoveel mogelijk. Lachen werkt namelijk besmettelijk. Dus.. don’t forget to smile!

3. Ontstressen

Is je kind gestresst omdat hij iets moet doen dat hij spannend vindt bijvoorbeeld? Trek de moppenboeken dan maar uit de kast. Lachen vermindert namelijk stress. Werkt trouwens voor groot en klein.

4. Veilig gevoel

De kieteldood krijgen van papa of mama of even samen stoeien, het zorgt ervoor dat je kind zich veilig voelt. Want wat is er voor een kind nou fijner dan fysiek dicht bij papa of mama te zijn en samen vrolijk te zijn?

5. Goede band

Gek doen met je kind versterkt de band. Samen melige grappen maken of doe wie het gekst kan dansen. Dit zijn momenten die niet alleen leuk zijn, maar ook heel belangrijk zijn voor je kind. En die hij zich later nog zal kunnen herinneren.

6. Humor = discipline

Ben je bang dat je autoriteit minder wordt door de grappenmaker uit te hangen? Maak je geen zorgen. Door lol te maken met je kind versterk je de band (zie 5) en daardoor zal je kind automatisch beter gaan luisteren. Vooral veel samen blijven lachen dus!

Reageer op artikel:
6 redenen om regelmatig te lachen met je kind
Sluiten