6 ‘Superman krachten’ van ouders

We mogen onszelf best eens even wat credits geven: door het ouderschap zijn we namelijk superieur in bepaalde vaardigheden geworden. Van een pokerface opzetten tot onopgemerkt wegsluipen: hier komen ze!

1. Onopgemerkt wegsluipen

Kan je de tijden nog herinneren waarin je kinderen, baby’s waren? Die tijd vroeg om een belangrijke vaardigheid: namelijk onzichtbaar wegkruipen. Het is eigenlijk te vergelijken met een gewapende bewaker die in slaap is gevallen, en jij bent de gevangene die moet proberen weg te sluipen op weg naar de vrijheid. De gewapende bewaker was toen je baby en de vrijheid was toen jouw woonkamer met een heerlijk glas rode wijn. Maar ondanks dat je kinderen nu misschien ouder zijn geworden, komt deze vaardigheid je nog maar al te goed van pas.

2. Je adem inhouden

Ook zo’n belangrijke eigenschap die je hebt geleerd in de luierfase. Het inhouden van je adem heb jij namelijk tot bovenmenselijk niveau ontwikkeld. Deze vaardigheid komt trouwens ook heel goed van pas als je eenmaal oudere kinderen hebt – en met name jongens – die zich niet vervelend of beschaamd voelen om soms even een scheet eruit te laten floepen. Men o men, wat kunnen die jongens stinken!

3. Een pokerface opzetten

Heb jij ook weleens gedaan alsof jouw toetje – met overheerlijke chocolade ijs – 'volwassen eten' was, waardoor jij het niet kon delen? Dan ben je absoluut vertrouwd geraakt met het belang van een goede pokerface. Wanneer je weer in een situatie komt waarin je overtuigend moet liegen, zal je dankbaar voor deze vaardigheid zijn.

4. Sterke reflexen

Slapen met een baby was niet alleen goed voor hen, maar ook voor jou. Het heeft namelijk je reflexen versterkt. Nadat je meerdere keren in je gezicht bent geschopt door hun verrassend harde voetjes, ben je nu een echte kung-fu meester met razendsnelle reflexen. Jij zal hoe dan ook een wedstrijdje met een echte kolossale worstelaar winnen.

5. Spioneren

Ben jij in staat om een gesprek in de speeltuin op twintig meter afstand te ontcijferen? Of kon jij een peuterruzie in de andere kamer opsporen? Dan mogen we je feliciteren: jij bent prof op het gebied van spioneren. En deze vaardigheid zal zich in de toekomst alleen maar verbeteren, met als hoogtepunt het moment waarop je tieners je vertellen dat ze 'in de bibliotheek aan het leren zijn'. Tuurlijk, schat.

6. Extreme pijn verdragen

Ooit weleens op een Lego-blokje gaan staan? Echt waar: jouw pijn indicatie ligt dan rond de elf! En natuurlijk heb je ook weleens overwogen om al die kinder-rotzooi uit huis te gooien, omdat je het spuugzat was. Maar uiteindelijk kies je er toch maar voor om of even weg te sluipen van de situatie (zie punt 1), of even rustig je adem in te houden en tot tien te tellen (zie punt 2), of desnoods je pokerface op te zetten (punt 3) en te doen alsof het je allemaal niet zoveel uitmaakt. Held dat je bent!

Bron: mom.me

Reageer op artikel:
6 ‘Superman krachten’ van ouders
Sluiten