Redactie
Redactie Gezin 19 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

6 voorspelbare vragen aan tweelingen

Heb jij ook een prachtige tweeling op de wereld gezet? Dan ben jij vast wel bekend met die 'heerlijke' eentonige en voorspelbare vragen aan jouw tweeling. Wij hebben de zes meest voorspelbare vragen op een rij gezet. Vul jij ze aan? 

1. Eeneiige of twee-eiige tweeling?

Om de een of andere reden lijkt vooral een eeneiige tweeling de harten van andere mensen te doen smelten. Een eeneiige tweeling is genetisch namelijk volledig identiek: de tweeling heeft dezelfde genen. Een twee-eiige tweeling wordt daarentegen eerder gezien als broers en/of zussen die op dezelfde dag zijn geboren. Voornamelijk als je moeder bent van een eeneiige tweeling score je erg veel punten. Om een niet verklaarbare reden hangt er namelijk een superieure aura rondom identieke tweelingen.

2. Lijken jullie veel op elkaar?

Ja, vaak lijken tweelingen inderdaad op elkaar.  En dat is allemaal leuk en aardig, en daar willen ze absoluut in detail over praten, máár: op elkaar lijken heeft ook zeker z’n nadelen. Want over het algemeen vinden tweelingen het NIET leuk als hun eigen vrienden en familie het verschil niet kunnen zien. 

3. Heb je je ooit voorgedaan als de ander?

Kennen jullie de film Parent Trap (1998) met Lindsay Lohan in de hoofdrol? Natuurlijk is het heerlijk om te geloven dat Lindsay Lohan daadwerkelijk van identiteit met haar tweelingzusje kan wisselen. Maar de vraag is natuurlijk: kan dit in het echt ook? Dit is dé vraag die iedereen van tweelingen wilt weten. Maar als zij jullie het antwoord geven, wordt het voor hen een stuk lastiger om het in real life ooit nog te proberen. Of als je deze vraag aan een jonge tweeling stelt, breng je hen misschien alleen maar op goede ideeën…

4. Kunnen jullie elkaars pijn voelen?

Vraag je je dit echt af? Natuurlijk kan dat niet. En dat is misschien maar beter ook. Want dat zou betekenen dat als de één van zijn fiets valt en zijn rechter pols breekt, de ander ook nauwelijks met zijn rechterhand bijvoorbeeld kan typen. Maar goed, jullie mogen er best in geloven. Dat betekent namelijk ook dat als de één liefdesverdriet heeft, de ander ook een speciale behandeling krijgt – met chocola, snoep, cadeautjes en alles er op en er aan.

5. Kunnen jullie elkaars gedachten lezen?

Helaas, telepathie is geen natuurlijk voorkomend verschijnsel bij tweelingen. Hoewel ze natuurlijk gemakkelijk elkaars stemmingen kunnen lezen, nog steeds met hun ogen rollen om dezelfde redenen bij hun ouders, is dit misschien niet heel anders dan andere broers- en zussenrelaties van ongeveer dezelfde leeftijd. Door samen op te groeien en samen dezelfde ervaringen te delen wordt er nu eenmaal een speciale band gecreëerd.

6. Vind je het leuk om een tweeling te zijn?

Tweelingen weten vaak niet anders; zij weten dus ook niet of het wel of niet leuk is om onderdeel van een tweeling te zijn. Dit is dus eigenlijk een vraag waarop tweelingen niet echt een duidelijk antwoord hebben. Het enige wat ze dan vaak doen, is terugblikken op hun eigen leven zonder iemand van dezelfde leeftijd, lengte, gewicht en gezicht. Maar ja, hoe moeilijk is dat? 

Bron: Parent.co 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
6 voorspelbare vragen aan tweelingen
Sluiten