Merel Schut
Merel Schut School 6 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

6x dit kun je doen met kinderen tijdens de onderwijsstaking

De onderwijswereld staakt woensdag, dus ruim 4.000 scholen in Nederland blijven dicht. Heb je opvang kunnen regelen voor je kind, of ben jij juist de oppas van je kinderen en klasgenootjes? Met deze 6 tips voor een dagje weg hoeven de kids zich niet te vervelen tijdens deze vrije dag.

Onderwijsstaking

De landelijke onderwijsstaking is uitgeroepen in het primair en voortgezet onderwijs om extra investeringen te vragen om de problemen met de werkdruk, het lerarentekort en de salarissen op te lossen. Dat de scholen woensdag zouden sluiten leek even van de baan, maar uiteindelijk werd alsnog besloten dat kinderen van ruim 4.000 scholen vrijaf kregen. Daarom zes tips voor een dagje weg met de kinderen als jij de opvang op je neemt!

Dagje weg naar het bos

Als het droog blijft is het bos op dit moment een heerlijke plek voor wat uurtjes vermaak. Laarzen aan en sjaals om; je kunt de kinderen kastanjes laten zoeken of boompje wissel doen met z’n allen. Met de gevonden schatten kan thuis nog geknutseld worden. En met een dagje weg in de buitenlucht, doe je jezelf ook een plezier.

De bioscoop

Laat woensdag nou net een ideale dag zijn voor een bezoekje aan de bioscoop met de kinderen! Omdat de scholen doorgaans ‘s middags eerder uit zijn, draaien er vaak kinderfilms overdag. Zo speelt de film ‘Waar is het grote boek van Sinterklaas?’ in veel bioscopen, maar ook ‘Shaun het Schaap’ en ‘De brief voor Sinterklaas’.

Andere kinderfilms spelen ook nog in veel zalen, zoals ‘Everest, de jonge Yeti’ en ‘Trouble’. Vergeet ook ‘The Lion King’ niet.

Indoor speelhal

Om kinderen uren zoet te houden tijdens de onderwijsstaking, is een speelhal altijd een goed idee. We hebben wat tips op verschillende plekken:

Bibliotheek

Neem het hele stel eens mee naar de lokale bibliotheek. Ze kunnen er lekker in een hoekje wegkruipen met een boek of wat activiteiten op de computer doen. Verschillende lokale bibliotheken bieden op woensdagen activiteiten aan, zoals vertelklasjes waar voorgelezen wordt en knutseluurtjes. Er mag dan wel onderwijsstaking zijn, maar zo blijven de kinderen evengoed lekker bezig met taal.

Het zwembad

Een middagje naar het zwembad vinden kinderen altijd een goed idee! Als het regent ben je hier ook goed onder de pannen. Neem zelf lekker een boek mee, terwijl je ondertussen een oogje in het zeil houdt.

Museum

Veel musea spelen in op deze onderwijsstaking en de vrije dag. Zo kunnen kinderen tot en met 17 jaar samen met hun begeleiders gratis naar het Tassenmuseum Amsterdam. Voor kinderen is er in Tassenmuseum Amsterdam van alles te doen en ontdekken.

Lees ook:

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zondagochtend het beste van J/M Ouders in je mailbox 👪

Start je zondag goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders.