6x waarom je nu met het gezin op wintersportvakantie naar de Franse Alpen wilt

Voetafdrukken die achterblijven in de sneeuw, een zonnetje en frisse lucht terwijl je buiten de ski’s ombindt: als familievakantie is het heerlijk om op skivakantie te gaan. Wij geven zes redenen waarom je nu nog die wintersportvakantie naar de Franse Alpen wilt boeken met het hele gezin.

1. De Franse way of life

De Franse levensstijl en cuisine valt zowel bij jong als oud in de smaak. Want zeg nou zelf: er gaat toch niets boven heerlijk genieten van een Frans kaasplankje, een croissant en – voor de ouders dan – de heerlijke wijn? Het hele gezin geniet van de pure natuur, de knisperende sneeuw en de mooie bergen. Dat is toch even wat anders dan Nederland.

2. Het is lekker dichtbij

Op wintersportvakantie naar Frankrijk is ideaal. Je bent er relatief snel. Zo kun je er makkelijk met de kinderen op uit zonder extreem lang onderweg te zijn naar een buitenlandse bestemming. Bovendien kun je met de auto van het ene pittoreske sneeuwdorpje naar het andere.

3. Er is voor ieder budget accommodatie

Een skivakantie met het hele gezin kan prijzig zijn, maar dat hoeft niet. De Franse Alpen bieden voor elk budget wat wils. Zo kun je verblijven in een hotel, maar ook in chalets, appartementen of bed & breakfasts. Het is maar net wat bij jouw gezin past. Zo kun je kiezen voor een chalet als je met een hele bups gaat, of juist voor een appartement of bed & breakfast als je liever iets meer privacy en een vriendelijke prijs wilt. Aan keuze is er in ieder geval geen gebrek.

4. Gezinsvriendelijke accommodaties in overvloed

Maar hoe weet je of een accommodatie geschikt is voor families? Dat herken je aan het Familie Plus Label. Dit label is het enige landelijke toeristische keurmerk in Frankrijk, dat aangeeft of een locatie geschikt is voor het hele gezin. Het is een officieel keurmerk van het Franse Ministerie van Toerisme en kijkt onder meer naar kindvriendelijkheid, animatie en veiligheid. Klik hier voor alle dorpen en bestemmingen met het keurmerk.

5. Wat is er nu leuker dan je kinderen zien oefenen op ski’s?

In een kindvriendelijk skigebied kan je kind leren skiën. Zo zijn er speciale pistes aanwezig waar je ski- of snowboardles kunt krijgen. Je kinderen door de sneeuw zien manoeuvreren op hun mini-ski’s is ontzettend schattig. Omdat er voor alle skiniveaus voorzieningen aanwezig zijn, sjees je met het gezin in no time samen van de piste af.

6. Heerlijk slapen

Slaapgebrek is iets waar we als ouders allemaal over kunnen meepraten. Door de koele temperatuur slaap je een stuk beter. En door de activiteiten en gezelligheid in de sneeuw overdag, slapen jouw vroege vogels ongetwijfeld ook een uurtje langer. Zo geniet je ‘s ochtends nog meer van dat prachtige uitzicht op het sneeuwlandschap. Niet verkeerd, toch?

In samenwerking met France.fr

Reageer op artikel:
6x waarom je nu met het gezin op wintersportvakantie naar de Franse Alpen wilt
Sluiten