Redactie
Redactie Social media 11 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

7 leerzame en educatieve apps voor kids

door: Samantha Lakker 

Het liefst hebben we onze kids zo min mogelijk achter een scherm zitten. Waar is de tijd gebleven dat kinderen gewoon gingen buitenspelen? We zullen er uiteindelijk toch aan moeten toegeven dat elektronica er nu nou eenmaal bij hoort. Om er toch voor te zorgen dat je kind niet maar de hele dag onnozele spelletjes aan het spelen is, zijn dit zeven leerzame en educatieve apps.

Maan Roos Vis
Als je kleuter net is begonnen op de basisschool is dit een handige app. Maan Roos Vis is een overzichtelijke leerzame app voor beginnende lezers. Door middel van drie verschillende spellen: “Wat zie je?”, “Wat rijmt erop” en “Maak een foto” word je kind op een spelende manier meer bijgebracht over taal. Extra handig! De app sluit volledig aan op de leesmethode Veilig leren lezen.
Apple iTunes

Planetenreis
De app Planetenreis neemt jouw kleine astronaut mee op ontdekkingstocht langs de acht planeten van ons zonnestelstel, de dwergplaneet Pluto en de maan. De educatieve app won in 2013 de derde prijs in de Meester App-wedstrijd van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.
Apple iTunes

Ik Hou van Holland
Kijk je samen met je kids altijd naar Ik Hou van Holland? De app is het verlengde van de show en een perfecte manier om je kennis te testen. Je kunt de quiz met vrienden spelen of tegen een willekeurige tegenstand. Er zijn verschillende categorieën, met vijf vragen. Degene die de meeste vragen goed heeft wint.  
Apple iTunes

miniTeach
Heeft je kind moeite met taaltoetsen? Misschien is miniTeach een goede optie. De app is namelijk een goede hulp om woordjes te leren. Woordenlijsten kunnen zelf worden geüpload of van de website woordjesleren.nl worden gedownload. miniTeach biedt verschillende overhoringsmethodes.
Apple iTunes

Quick Math
De meeste kids zijn nou niet bepaald fan van het oefenen van rekensommetjes uit saaie lesboeken. Quick Math is er om een leuke manier sneller te leren rekenen. Hoofdrekenen wordt gecombineerd met een leuk spel. Er kan worden geoefend met optellen, aftrekken, vermenigvuldigen delen of een combinatie van de vier. Je rekenwonder heeft genoeg te doen.
Apple iTunes

(Te) gekke dierentuin
Een app die de creativiteit van je kiddo stimuleert. In de (Te) gekke dierentuin-app krijgen kinderen de mogelijkheid om zelf een dierentuin te vullen met zelfverzonnen dieren en bijpassende geluiden, die zelf worden ingesproken.
Apple iTunes

Quarks Galaxy
Misschien ken je de Quarks al van de puzzelboekjes van Denksport Junior? Net zoals de puzzels en spelletjes in de Quarks boekjes zijn de spelletjes in de app gericht op plezier maken en iets nieuws leren. De app in galaxy thema staat vol met verschillende leerzame games.
Apple iTunes

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7 leerzame en educatieve apps voor kids
Sluiten