7 leuke activiteiten in herfstvakantie

Bijna herfstvakantie! Wat ga jij doen met de kinderen? Wij tippen zeven leuke activiteiten. Maak ook kans op 4 toegangskaarten voor het LEGO World event in de Jaarbeurs Utrecht!

1. Speurtochten in Het Schip – Amsterdam

Het Amsterdamse School museum, Het Schip, vind je in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt en is helemaal vernieuwd en uitgebreid. Tijdens de herfstvakantie kunnen kinderen van 5 tot 12 jaar in het museum genieten van drie speciale rondleidingen, namelijk: klei en keramiek, speurtocht en tekenen of zelf een boekomslag maken. Meer informatie vind je op de site van hetschip.nl >>

2. LEGO lovers – Utrecht (win kaarten!)

De echte LEGO-liefhebbers kunnen hun hart weer ophalen op de 16e editie van LEGO World in de Jaarbeurs Utrecht. Bezoek het DUPLO theater, een echte kermisattractie en bewonder een LEGO robot! Daarnaast vind je er dit jaar de állergrootste boot van LEGO steentjes. En natuurlijk lekker veel spelen met LEGO. Echt een aanrader! Wij mogen ook nog eens 4x 4 toegangskaarten weggeven voor deze 16e editie. Doe hier mee & win!

3. Zoetwaterpiraten gezocht – Amsterdam

Sjonnie, de stoerste stadsmuis van Amsterdam, en zijn trouwe vriend Harold de kat zoeken in de herfstvakantie 'zoetwaterpiraten'! Kinderen kunnen ‘s ochtends bij de Blue Boat Company de twee vrienden via een meet & greet ontmoeten en gaan vervolgens met Sjonnie in zee om Harolds waterangst te overwinnen. De entree is bedoeld voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar. Ga voor mee informatie naar Blueboat.nl

4. Als Romein in je eigen droomfort – Bunnik

Het Waterliniemuseum, Fort bij Vechten, staat helemaal in het teken van de Romeinen. Het Fort Fectio komt tot leven doordat echte Romeinen je alles over die tijd vertellen. Kinderen mogen een eigen schild maken, hun eigen droomfort op schaal bouwen en er staat voor families een kist klaar waarmee jullie ervaren dat je niet zonder elkaar kan. Daarnaast kunnen kinderen hun lunch boven een echt vuur klaarmaken. Meer weten? Kijk op Waterliniemuseum.nl.

5. Zeg Roodkapje, waar ga je heen? – landelijk

Wil je met het hele gezin op stap? Dan is de musical Roodkapje een aanrader! Het eeuwenoude sprookje is omgetoverd tot een magische familievoorstelling, geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Leuk, laat je kind verkleed naar het theater gaan en doe zo mee aan Sprookjes Verkleedwedstrijd. Meer informatie? Ga naar Vanhoorne.com. 

6. 'Let's Youtube' in Instituut voor Beeld en Geluid – Hilversum

Is jouw kind ook verslaafd aan Youtube? Dan is de tentoonstelling 'Let's Youtube' misschien wel wat voor hem. Kinderen leren de impact van YouTube op hun leven en kunnen in de schoenen van YouTubers stappen. Ze leren over de geschiedenis van YouTube, kunnen hun kennis hierover testen en is het mogelijk een eigen video te maken in de YouTube Rooms. Wil je meer informatie over de tentoonstelling of alvast tickets bestellen? Kijk dan op de site van Beeld en Geluid

7. Halloween in de Julianatoren – Apeldoorn

Houden jullie van griezelen en Halloween? Breng dan een bezoekje aan de Julianatoren. Tijdens de herfstvakantie organiseert het pretpark namelijk een Grote Spookshow, waarin Meneer Kaasgaaf en mevrouw Suikerspin verkleed zijn als enge vampieren. Kinderen kunnen zelf ook verkleed naar Julianatoren komen, want er is een heuse Griezelcatwalk. Tenslotte kunnen kinderen deelnemen aan de Griezeltocht: kinderen moeten tijdens deze speurtocht achter zien te komen waar Julia bang voor is. Een beetje eng is het wel! Voor meer informatie, ga naar de website Julianatoren.nl.

Reageer op artikel:
7 leuke activiteiten in herfstvakantie
Sluiten