Redactie
Redactie Gedrag 19 jun 2018

7 voordelen van een groot leeftijdsverschil

Hebben jouw kinderen een groot leeftijdsverschil? Helemaal niet zo verkeerd: lees de zeven voordelen! 

1. Volledige aandacht

Als er na kind numero uno een lange tijd geen kindje meer komt, heb je alle tijd voor je eerste kindje. Er is geen klein broertje of zusje dat na ongeveer twee jaar direct zijn plekje en aandacht opeist. Nee, er is alle tijd en aandacht voor het eerste kindje.

2. Knuffeltijd

Maar andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Als na een aantal jaar baby nummer twee in aantocht is, gaat je oudste kind inmiddels al naar school. Tijdens schooltijd heb je  alle tijd om heerlijk te knuffelen met je newborn, zonder dat je wordt ‘gestoord’ door het oudste kind.

3. Klusjes

De oudste kan jou kan ook gerust een handje helpen met het kleine broertje of zusje, of met andere klusjes. “Kun je een luier voor me pakken of kun je heel even met je zusje spelen terwijl ik stofzuig?” Dit zijn klusjes waar een ouder kind je makkelijk bij kan helpen.

4. Je hebt meer ervaring

Als moeder raak je wat minder snel in paniek omdat jij er inmiddels al wat jaartjes op hebt zitten. Je kunt heerlijk genieten van de nieuwe aanwinst – want wat er ook gebeurt – jij weet inmiddels wel dat alles altijd weer goed komt.

5. Geen dubbele gebroken nachten

Het mag gezegd worden, gebroken nachten van één kind zijn al zwaar genoeg. Hoewel je kleinste misschien nog een moeilijke slaper is, heeft de oudste waarschijnlijk al een goed slaapritme. Dat betekent dus geen dubbele gebroken nachten!

6. De verantwoordelijke oudste

Een ander voordeel van een groot leeftijdsverschil is dat de oudste vaak beschermend is naar de jonge spruit. Een grote broer of zus zal zijn kleine broertje of zusje altijd willen beschermen. Een grote broer of zus zijn is namelijk een taakje wat vaak héél serieus genomen wordt.

7. Weinig competitie

Doordat je kids zich in verschillende ontwikkelingsfases bevinden is er ook minder competitie onderling. Terwijl de een namelijk leert rekenen, is de ander pas bezig met het leren lopen. Jouw kinderen hoeven niet tegen elkaar op te boksen.

Bron: Mom.me

Heb jij juist kinderen met een klein leeftijdsverschil? Lees dan: 7 voordelen van een klein leeftijdsverschil

Reageer op artikel:
7 voordelen van een groot leeftijdsverschil
Sluiten