7x minder leuk aan opvoeden

Hoor jij jezelf ook weleens zeggen dat je stapelgek bent op je kind, maar hem tegelijkertijd ook het liefst achter het behang wil plakken? Achter héél dik behang? Dat is oké. Er zijn nou eenmaal bepaalde dingen in de opvoeding die gewoon écht wat minder leuk zijn. 

Maar het goede nieuws is wel dat we die kleine draken no matter what liefhebben – ook al maken ze ons het leven soms flínk zuur. Deze 7 onderstaande momenten zijn daar de perfecte voorbeelden van.

1. Tot drie tellen

Kleine wezens die niet naar je luisteren, waardoor jij voor de zoveelste keer de ‘tot-drie-tellen’-strategie moet inzetten. Tevergeefs… Want nooit, maar dan ook nooit, zullen ze binnen deze drie seconden naar je luisteren. Je kunt aftellen wat je wilt, maar met uitdagende, pientere oogjes worden de drie seconden gewoon afgewacht. Waarom geeft het hen zo’n kick om pas nadat je helemaal afgeteld hebt te luisteren?

2. Half opgegeten eten

Het oprapen van half opgegeten eten, inmiddels bruine appels en bananen die kriskras door het hele huis zijn neergelegd: your new job. En dan tijdens het oprapen op de terugweg met je schone sokken nog even op een lekker bruin stukje fruit staan. Ja, lovely kids.

3. Nog één kans…

Je geeft je kinderen een laatste kans in de hoop dat het nu écht beter gaat. Maar helaas: net als alle vorige keren laat hij weer de beker uit zijn handen vallen. Déjà vu nummer 46. Waarom gaf je hen ook alweer nog een kans? Geen idee, je wist van tevoren al dat dit een slecht plan was, maar je blijft het proberen.

4. Snackgewoonten

Je kind zegt dat hij deze keer echt zijn avondeten gaat opeten, ook al krijgt hij nu een kleine snack in de vorm van chips, een koekje, een snoepje of wat dan ook. Maar de waarheid is dat ze om de een of andere reden toch tijdens het avondeten geen honger meer hebben… Al komt deze ontzettende honger wel ópeens NA het eten weer om de hoek kijken, maar dan wel graag in de vorm van een biscuitje, chocoladereep of snoepjes.

5. ‘Ik zei het toch’

Ken je dat? Dat je in allerlei verschillende tonen adviseert dat het op de bank springen niet bepaald handig is – omdat daar ongelukken van komen en de bank het zélf ook niet zo leuk vindt? Maar daar wordt natuurlijk niet naar geluisterd, en ja: twee minuten later ligt er een huilend kind op de vloer. En je hoort jezelf weer zeggen: “Ik zei het toch, hoe vaak moet ik nog zeggen ‘stop met springen’?” Welkom bij het ouderschap.

6. Uitslapen

Een klein (veel te) opgewekt persoon komt je kamer binnenstormen met de vraag: “Maháám, ben je al wakker?” Ehm nee, maar nu wel. Op zaterdagochtend. Om zes uur ’s ochtends. Thanks honey, I love you too.

7. Speelgoed meenemen

Je moet je kind smeken of hij alsjeblieft niet vier speelgoedauto’s, drie poppen, vijf boeken en een onnodig groot superheldfiguur mee naar de winkel neemt, want: waar laat je dit in hemelsnaam? Nee, jij hebt geen zin om wéér als een idiote pakezel je boodschappen te halen. Drie keer raden wie alsnog als een onhandige en onnozele pakezel in de supermarkt rondloopt? Jep…

Bron: Babble

Reageer op artikel:
7x minder leuk aan opvoeden
Sluiten