Redactie
Redactie Ouders 21 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

7x reminders voor het begin van het schooljaar

De scholen gaan weer beginnen. Daarom 6 reminders van dingen die je misschien bent vergeten in die heerlijke 6 weken zonder gehaast en geren, maar die voor elke ouder belangrijk zijn om te onthouden. Kortom, printen en op de ijskast hangen!

1. Tijd vliegt

Het is een enorm cliché, maar helaas zo waar. Voor je het weet is dat schattige kleutertje een slungelige puber geworden die op de fiets naar de middelbare school vertrekt. Geniet dus van al die kleine momentjes, zelfs het brengen naar school en het wachten op het plein tot de school uit gaat. Echt, je gaat het nog missen.

2. Kom op tijd

Natuurlijk is het wennen om 's ochtends iedereen weer op tijd op school te krijgen, maar het is belangrijk dat je kind niet te laat komt. Door te laat te komen, verstoor je de rust in de klas. Bovendien is het voor je kind niet fijn om in z'n eentje de klas in te moeten lopen, terwijl alle ogen op hem zijn gericht. Deze tips helpen om ochtendstress te verminderen en op tijd op school te komen.

3. Durf nee te zeggen

Sommige ouders – eerlijk is eerlijk, meestal moeders – laten zich overal voor strikken; luizenpluizen, leescircuits, schoolreisjes. Ben je zo'n moeder die nooit nee zegt, ook als je eigenlijk geen tijd hebt? Pak het dit jaar eens anders aan en bepaal van tevoren wat je wel en niet gaat doen. Je zult zien, ze komen ook zonder jouw toezegging uiteindelijk aan genoeg hulpouders.

4. De juf bedoelt het goed

Op de meeste scholen krijgen de kinderen jaarlijks een andere juf of meester. Natuurlijk zit er ook wel eens iemand bij waar je niet zoveel mee hebt of waar je kind minder goed mee klikt. Maak je er niet te druk over; je zult het er mee moeten doen. Bovendien kun je er vanuit gaan dat de juf of meester het beste met je kind voorheeft en daar gaat het uiteindelijk om. Kijk hier voor wat handige tips voor het omgaan met de juf of meester van je kind.

5. Verzamel

“Mam, ik moet morgen lege wc-rollen mee naar school.” Slimme ouders hebben een voorraad in de kast van dit soort knutselspul. Schoenendozen, lege keukenrollen en ijsstokjes; bewaar ze. Vroeg of laat komen ze van pas.

6. Het is geen miss-verkiezing

In je pyjama je kind brengen is misschien wat overdreven – al lijken sommige ouders er geen problemen mee te hebben – maar het is echt niet nodig om op je mooist op school te verschijnen. De ochtendspits is al druk genoeg om je ook nog druk te maken over je kleding of make-up.

7. Relax!

Voor je het weet, ben je het vakantiegevoel weer helemaal kwijt en is iedereen in het gezin weer druk, druk, druk. Zonde! Wees je hier bewust van en zorg dat zowel jij als je partner en kinderen genoeg tijd hebben om te ontspannen. Hoe je dat doet? Door vooral die agenda's niet meteen weer vol te proppen met playdates en clubjes en genoeg tijd over te houden om lekker niets te doen. En doe als de kinderen naar school zijn gerust eens een dutje of lees eens een boek. Je hoeft niet altijd nuttig bezig te zijn. Durf te relaxen!

Bron: scarymommy.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
7x reminders voor het begin van het schooljaar
Sluiten