7x zo raak je je kind niet kwijt (of vind je hem zo weer terug)

De grootste nachtmerrie voor iedere ouder: je ligt lekker op het strand of wandelt door de stad en opeens is je kind in geen velden of wegen meer te bekennen. Het kan iedereen gebeuren, want zeker kleine kinderen zijn zo uit het zicht verdwenen. Met deze tips voorkom je zo'n naar paniekmoment.

1. Armbandjes

Ga je naar het strand of een dagje naar een pretpark, dan is het handig om je kind een armbandje om te doen met daarop jouw telefoonnummer. Je kunt hier speciale bandjes voor kopen die niet makkelijk af gaan. Ook kun je een armbandje rijgen van kralen met nummers erop. Staat nog leuk ook!

2. Op de arm

Naast de bandjes die hierboven staan beschreven zijn er natuurlijk nog een heleboel andere manieren om ervoor te zorgen dat omstanders jou kunnen bellen als je kind verdwaalt is. Een label aan de jas of je schrijft je nummer op de hand of arm van je kind. Een beetje onzichtbare pleister-spray erover en je weet zeker dat het nummer niet vervaagt. Natuurlijk wel zorgen dat je telefoon is opgeladen.

3. Herkenningspunt

Ga je naar het strand of het park? Wijs je kind dan op een herkenningspunt in de buurt van de plek waar jullie zitten; een opvallende boom, een restaurant. Op sommige stranden zijn hier speciale borden voor. Zo kan je kind je altijd makkelijk terugvinden.

4. Verken samen

Een nieuwe plek is heel spannend voor kinderen. Vaak kunnen zij niet wachten om op ontdekking te gaan en te kijken wat er allemaal te beleven is. Als je eerst een rondje loopt met je kind zal de drang tot ontdekking minder groot zijn en de kans op verdwalen dus kleiner.

5. Duidelijke afspraken

Spreek duidelijk met je kind af tot waar hij mag gaan. Als je duidelijk de letterlijke grenzen van de speelruimte aangeeft – tot die parasol en niet verder – kan je je kind makkelijker terugvinden. Het is ook verstandig om af te spreken dat je kind om de zoveel tijd even terugkomt om iets te drinken, te eten en om zich in te smeren.

6. Foto

Maak altijd aan het begin van een uitstapje een foto van je kind. Mocht je je kind onverhoopt toch kwijtgeraakt zijn, dan kun je exact laten zien hoe hij er op dat moment uitziet. Dat maakt het zoeken een stuk gemakkelijker.

7. Lesje telefoonnummer

Laat je kind zo snel mogelijk jouw telefoonnummer uit z'n hoofd leren. Het zal je verbazen hoe snel dit zelfs bij vrij jonge kinderen lukt. Zo kan je kind altijd iemand aanschieten om jou te bellen als hij per ongeluk toch verdwaalt.

Bron: Linda Nieuws

Reageer op artikel:
7x zo raak je je kind niet kwijt (of vind je hem zo weer terug)
Sluiten