Redactie
Redactie Humor en cynisme 19 jun 2018

8 gênante trucjes van ouders

Weleens een spray ‘ontwikkeld’ om de monsters uit de slaapkamer van je kind te houden? Briljant! Soms moet je slimme trucs toepassen om een dag door te komen. Wat dacht je van deze slimme, maar soms ook gênante trucs van andere ouders?  

1. Ik of de dokter?

Ja, dit is waarschijnlijk niet het trucje waar je het meest trots op ben. Want je doet liever niet aan loze dreigementen. Maar wanhopige tijden vragen om wanhopige momenten. Dus je vraagt aan je kleuter die zijn tanden niet wil poetsen: “Zal ik het doen of moet de dokter het doen?” Of je vraagt aan je dochter die haar haar niet wil wassen: “Wil je dat mama je haar wast of moet de dokter dat soms doen?” En ja, in sommige gevallen moet je behoorlijk bluffen door de telefoon te pakken en te doen alsof je de dokter belt. Maar het werkt: op het laatste moment draait je kind altijd bij.

2. Wedstrijd naar de wc

Het scenario: je kind wil niet naar de wc, terwijl hij de 'pee-pee dans' aan het doen is alsof hij auditie voor een videoclip doet. Oplossing? Je daagt hem uit voor een wedstrijdje naar de wc. Bloedserieus zeg je dat jij waarschijnlijk eerder op de wc zit dan hij. En om de competitie wat kracht bij te zetten is het weleens voorgekomen dat jij ook daadwerkelijk als eerst op de wc zit – terwijl je eigenlijk helemaal niet moest. Maar het werkt! 

3. Voeden als een vogel

Oké, voordat je moeder werd, heb je ouders die deze truc uitvoeren waarschijnlijk altijd voor gek geklaard. Maar nogmaals: op sommige momenten ben je hopeloos. Dus als je kind niet eet, zit jij als een idioot met je voedsel tussen je tanden en te vliegen als een vogel op je stoel. Gênant is het wel, maar hij eet tenminste die gehaktbal.

4. Kort maar krachtig in bad

Er zijn van die dagen dat je kinderen supervies zijn, terwijl jij eigenlijk niet de tijd, energie of wilskracht hebt voor een volledige badervaring. En zeg eens eerlijk? Ook weleens het bad met zeep laten vollopen, je kinderen in het zeepachtige mengsel voor ongeveer 15 seconden gedoopt en hen er weer uitgehaald?

5. De culinaire ervaring verbeteren

Eten is blijkbaar voor kids toch echt aantrekkelijker wanneer we het onderdompelen in de ketchup, het besprenkelen met hagelslag, of het vermengen met chocolade chips. En tja, dan is de keuze aan de ouders: :geen havermout of chocolade-ketchup havermout?” Dan toch maar dat laatste.

6. Buiten eten

Geen zin om de keuken voor de zevende keer die dag op te ruimen? Dan neem je het eten én je kinderen toch lekker mee naar buiten, onder het mom van ‘een lekkere picknick’? De realiteit is helaas vaak wel anders: het is namelijk nog best lastig om een mueslireep in hun mond te schuiven, terwijl ze om hun voetbal aan het vechten zijn. Maar de bezem blijft tenminste even in de kast.

7. Road trip

Iedere ouder trekt soms even de rotzooi of het vechten van hun kinderen niet meer. Of zijn oververmoeid omdat ze continue als scheidsrechter moeten spelen. Maar heb jij weleens uit wanhoop je kinderen mee de auto ingenomen? Met het verhaal dat jullie op avontuur gaan, omdat jullie op zoek gaan naar vrachtwagens, treinen of eekhoorns – of wat dan ook. Maar het is een slimme truc! Zet lekkere muziek op, haal onderweg koffie, en geniet van de tijdelijke vrijheid, omdat de autogordel je kinderen in bedwang houdt.  

8. De truc van delen

Heb je nog maar één banaan, terwijl je toch echt twee kinderen hebt – die beiden opeens ontzettend graag een banaan willen? Vertel de oudste (of ieder kind afzonderlijk) dat je door de beurse plek de banaan wel moet afbreken voor hem. Dit werkt voor alle soorten voedsel.

Bron: Scary Mommy

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
8 gênante trucjes van ouders
Sluiten