Redactie
Redactie Eropuit 19 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

8 handige trucjes voor op vakantie

Vakantie is bedoeld om te ontspannen en met deze handige vakantie 'hacks' gaat dat zeker lukken. Zeg maar ‘hallo’ tegen een hoop plezier en ‘dag’ tegen verveling en problemen!

Wist je bijvoorbeeld dat het handig is om wat lege ballonnen mee te nemen naar het zwembad of strand? Heeft je kind water in z'n oren; laat hem dan zachtjes een ballon opblazen en het probleem is opgelost. Hier nog 8 handige vakantie hacks die elke ouder moet weten.

1. Compact strandje

Welk kind houdt er nou niet van het strand én van het spelen in een knus tentje? Met deze hack kan het allebei! Koop een kindertent, vul ‘m met een berg speelzand en tadáá: een heerlijke speelplek. Ideaal bovendien tegen de brandende zon en de keiharde regen. Een tip: rits de tent dicht na het spelen. Zo voorkom je dat katten er hun kattenbak van maken…

2. Schilderen in de buitenlucht

Kinderen houden van kliederen en waar kan dat beter dan buiten? Gebruik voor dit trucje een oud laken en verf. Verder kun je het helemaal aan je kind overlaten, hij vermaakt zich wel! Het huis blijft heerlijk schoon en je kinderen zet je na het spelen zo onder douche. Of – nog leuker! – spoel ze bij warm weer schoon met de tuinslang.

3. Veilig op de trampoline

Kinderen zijn er gek op: trampoline springen (en jij stiekem ook). Maar dit moet natuurlijk wel veilig gebeuren! Met zwemnoodles voorkom je dat je kind tussen de veren van de trampoline belandt. Knip ze op maat en wikkel de noodles om de veren.

4. Verdwaald…

Of je nou onderweg bent, op je vakantieadres of thuis: het kan gebeuren dat je niet weet waar je kind is. Met een speciale watervaste sticker met jouw telefoonnummer komt het wel goed. Je kunt het nummer ook op de arm van je kind schrijven met een stift; spraypleister erover en klaar ben je. Kijk hier voor meer tips om je kind niet kwijt te raken of snel terug te vinden.

5. Tegen 'ploppende' oren in het vliegtuig

Vaak wordt er gezegd dat het helpt om kauwgom te kauwen als je in het vliegtuig zit. Door het kauwen heb je minder last van het 'ploppen' van je oren. Maar voor kleine kinderen is kauwgom niet écht een goed idee. Een baby kun je het beste z'n fles geven bij het opstijgen en landen. Peuters en wat oudere kinderen geef je snoepjes waar ze lekker op kunnen kauwen, zoals gummy beertjes.

6. Veilige stopcontacten

Ben je altijd bezig om jullie vakantieadres zo veilig mogelijk te maken voor je kind? Met pleisters of stevige tape kun je stopcontacten in ieder geval van je lijstje strepen.

7. Waterballonnen-pomp

Wil je kind lekker met waterballonnen spelen maar heb je geen zin in dat geklieder bij de kraan? Vul een oude zeepdispenser met water en je hebt een ideaal waterballonnen-pompje.

8. Eerste hulp bij zonnebrand

Is je kind ondanks het insmeren toch verbrand? Vul een ijsblokjesvorm met vloeibare aloë vera en leg de vorm in de vriezer. Met de bevroren blokjes kun je de verbrande huid van je kind koelen en verzorgen. De leuke vormpjes leiden je kind bovendien af van de pijn.

Bron: The Sun / Carpe Travel

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
8 handige trucjes voor op vakantie
Sluiten