Soraya Vogelaar
Soraya Vogelaar Vrije Tijd 31 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

8 Manieren om het weekend thuis te laten voelen als een familievakantie

Je hoeft je echt niet naar verre oorden te begeven om een vakantiegevoel te creëren voor het hele gezin. Met deze tips kom je dit weekend thuis al een heel eind!

1. Digitale detox

Het is even slikken. Maar het is zo heerlijk om even uit te loggen, de beeldschermen weg te leggen en echt tijd te hebben voor elkaar en echt contact te maken met elkaar en de omgeving. De kids zullen vast even tegenstribbelen maar voordat je het weet zijn zij ook om. Ook hier geldt: oefening baart kunst. Door regelmatig een dag in het weekend te bestempelen tot beeldschermvrije dag, kunnen jullie weer gezellig bij elkaar komen.

Je brengt het weekend zo net door alsof jullie op vakantie zijn op een afgelegen plek zonder wifi. Wil je zeker weten dat de kinderen toch niet stiekem naar hun smartphone of tablet grijpen? Berg het dan desnoods allemaal ergens op waar je een slotje erop kan zetten. Na verloop van tijd zul je merken dat het hele gezin zich een stuk meer ‘opgeladen’ en ‘frisser’ voelt.

2. Verander het interieur

Dit hoef je totaal niet groots aan te pakken, want het zit hem in de kleine dingen. Koop een aantal fleurige boeketten die je in mooie vazen doet. Vervang de kussenslopen en matjes in huis door exemplaren in andere kleuren. Hang eens wat andere kunstwerkjes op aan de muur. Je zult zien dat dit je huis weer een totaal andere look and feel geeft. Natuurlijk is het dan niet meteen een vijf sterren hotel in Frankrijk, maar het is wel jouw knusse stulpje met een mini update.

3. Eet exotisch

Kook zelf maaltijden van je favoriete vakantieland of ga voor gemak en bestel het gewoon. Beperk dit niet alleen tot het diner, maar kies ook voor een overheerlijk toetje en snacks en snoepjes die bij je ook graag eet op vakantie.

LEES OOK: Maak een memory jar: koester de mooiste familieherinneringen

4. Draai de rollen om

Eten jullie standaard aan de eettafel? Het is verantwoord maar kan ook een tikkeltje saai worden. Ga bijvoorbeeld voor een indoor picknick in de woonkamer. Of bouw de woonkamer om tot een fort waar jullie een nachtje slapen in plaats van in de slaapkamers. Het vergt wat creatief en meubels aan de kant schuiven, en ach wellicht na afloop ook wat stofzuigen, maar je krijgt er wel de grootste lol voor terug.

5. Kamperen aan huis

Heb je een achtertuin? Zet een tent op en geniet van het avondeten onder de sterrenhemel. Vervolgens gaan jullie slapen in de tent. Het leuke hieraan is dat het kan voelen als een compleet avontuur, terwijl jullie je met de kids nog lekker in de eigen comfortzone bevinden. Tegelijkertijd ben je van alle gemakken voorzien: de versnaperingen blijven heerlijk goed koel in de koelkast en je kunt heerlijk gebruik maken van je eigen wc en douche. Psst: dit is hoe je kinderen leert om kamperen te waarderen.

6. Ibiza-waardig tuinfeest

Glow in the dark voorwerpen en stickers, bellenblazen, top 40 muziek: hoppa je hebt je eigen hippe tuinfeest te pakken. Misschien nog wat lekker hapjes, drankjes voor jou en je partner en ranja en frisdrank voor de kids toe, voor wat extra sfeer. Houd samen met de kids en je partner een wedstrijd wie zich het hipst kan kleden volgens het thema van jullie ‘feestje’.

LEES OOK: Weekendtip: 5 x leuke én leerzame uitstapjes om met kinderen te maken

7. Creëer je eigen filmfestival

Kies een thema: van stomme films tot romantische komedies en kinderfilms. Maak er een lekker lui weekend van waarin jullie praktisch niks anders doen dan films kijken. Zorg voor het ideale sfeertje met lekkere snacks en eventueel creatieve decoratie die past bij het filmthema.

8. Een DIY wellness weekend

Deze geldt voor voor jezelf als je toe bent aan me-time. Sla heerlijk wat gezichtsmaskertjes in, voor een paar euro heb je er vast een paar gekocht. Doe wat geurkaasjes aan. Geef je partner ‘s avonds als de kinderen op bed liggen een heerlijke massage en laat je natuurlijk ook massaren door je partner.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

RealSimple

Reageer op artikel:
8 Manieren om het weekend thuis te laten voelen als een familievakantie
Sluiten