Redactie
Redactie Feestdagen 19 jun 2018

8 leuke en gezonde kersttraktaties

Deze smakelijke kersthapjes bevatten niet al te veel suiker en vet, maar zijn ontzettend lekker én zien er geweldig uit. Hiermee maak je zeker indruk tijdens het kerstdiner. Ook leuk als traktatie voor jarige decemberkinderen!

Sneeuwman popcornbekers

Makkelijker kan bijna niet. Doe popcorn in doorzichtige bekers, teken er met zwarte watervaste stif oogjes en mondje op en met een rode of oranje stift een neusje. Gebruik een rood lintje voor de das en klaar!

 

 

Sneeuwman cheesestrings

En nog zo’n makkelijke: koop cheesestrings in de supermarkt, gebruik opnieuw een zwarte en oranje stift en een lintje om er een mannetje van te maken. Het hoedje maak je van karton.

 

 

 

Bananen kerstmannen

Hoe leuk zijn deze! Pak een satéprikker en rijg daar achtereenvolgens een stuk banaan, een marshmallow, een aardbei en tot slot een mini marshmallow aan. Maak oogjes van bijvoorbeeld hagelslag en gebruik voor het neusje een rode smartie. Wil je deze traktatie even bewaren, dip de bananen dan eerst even in citroensap, zodat ze niet bruin worden.

 

Babybell kerstfiguren

Ben je een beetje creatief? Dan kun je hele leuke kerstfiguurtjes maken met Babybell kaasjes. Laat je inspireren door deze leuke voorbeelden.

 

 

 

 

 

Rendiertjes van kaas

Te geestig en super simpel te maken! Haal de kaasjes (bijvoorbeeld van Le Vache qui rit) uit de verpakking en maak oogjes met zwarte olijven of rozijntjes en een neus van een klein stukje paprika of tomaat. Voor het gewei kun je bijvoorbeeld pretsels gebruiken.

 

Aarbeien kerstmannetjes

Wat een zoeterds, deze kerstmannetjes! Snijd het topje van van een flinke aardbei af, spuit op het onderste deel slagroom en doe het topje er dan weer voorzichtig op met bovenop een mini marshmallow. Maak daarna oogjes van bijvoorbeeld hagelslag. Wil je dit gerechtje al eerder maken, vervang de slagroom dan door een klein schuimkransje of marshmallow.

 

 

 

Pizzasterren

Leuk voor het kerstdiner; want welk kind houdt er nou niet van pizza? Maak zelf pizzadeeg; dit kan met een recept of pak (Koopmans bijvoorbeeld). Rol het deeg uit tot een grote plak en steek er met een vormpje sterren uit. Bedek de sterren met tomatensaus en wat geraspte kaas en eventueel wat groente die je kind lekker vindt.

 

Broodsterren

Koop sterrenvormpjes in 2 maten. Steek 2 boterhammen uit met de grote ster-vorm. Laat één intact en bestrijk deze met wat lekkers, bijvoorbeeld smeerworst of Nutella. Steek de andere grote ster uit met de kleine stervorm. Leg deze op de besmeerde grote ster zodat je de vulling ziet en klaar!

 

 

 

Deze leuke tips zijn verzameld door Suzanne Vrij. Zij is voedingscoach en woont samen met haar man en drie kinderen in ‘t Gooi. Ze schrijft op haar eigen website en voor JMouders.nl over alles wat met (gezonde) voeding te maken heeft. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
8 leuke en gezonde kersttraktaties
Sluiten