redactie
redactie Humor en cynisme 19 juni 2018

8 voordelen van later moeder worden

Moeder worden na je 35ste kán fysiek misschien een iets grotere uitdaging zijn, maar er zitten zéker ook voordelen aan. Wij zetten er acht op een rijtje!

1. Genoeg rust

Uitgaan, reizen, je hebt het allemaal wel gezien en gedaan inmiddels. Je kunt dus volop genieten van je kind zonder het gevoel te hebben dat je iets mist.

2. Carrière zit wel goed

Werk je, dan heb je na al die jaren waarschijnlijk genoeg ervaring opgedaan om op een niveau te werken waar je tevreden mee bent. Promotie maken is voor jou geen prioriteit meer en ook dat geeft rust.

3. Geld genoeg

Je hebt als je ouder bent, vaak meer te besteden dan toen je jonger was. En kinderen kosten behoorlijk wat geld dus dat is erg prettig.

4. Bewuste keuze

Als je op wat latere leeftijd moeder wordt, weet je ook echt waar je aan begint. Dit zorgt ervoor dat je rustiger en zelfverzekerder in het moederschap staat.

5. Levenservaring

Je hebt voordat je moeder werd al heel wat gedaan en meegemaakt. Deze levenservaring komt goed van pas bij de opvoeding. Je laat je niet snel gek maken en schrikt niet meer zo snel ergens van.

6. Minder conflicten

Uit onderzoek is gebleken dat oudere moeders minder vaak ruzie met hun kinderen hebben dan jonge moeders. Ze staan sterker in hun schoenen en houden ze gemakkelijker voet bij stuk als hun kind iets wil dat niet mag.

7. Goede ontwikkeling kind

Uit onderzoek is ook gebleken dat kinderen van oudere ouders minder vaak sociale of emotionele problemen hebben. Dit komt waarschijnlijk omdat oudere ouders stabieler zijn. Ook is de taalontwikkeling van kinderen met een oudere moeder en/of vader vaak beter. Dit kan komen doordat deze ouders in veel gevallen hoger opgeleid zijn en dus ook een hoger taalniveau bezitten.

8. Stabiele relatie

Waarschijnlijk heb je als je wat ouder bent al langer een relatie en kan deze dus wel tegen een stootje. Dus ook tegen de grote impact die een kind op een relatie heeft. Heb je geen partner maar word je op latere leeftijd wel moeder, dan heb je waarschijnlijk een goede relatie met jezelf. Hoe dan ook; er is een goede basis om een kind alle liefde te geven.

Was jij al jonger dan gemiddeld moeder? Dit zijn de voordelen van op jonge leeftijd mama worden.

Reageer op artikel:
8 voordelen van later moeder worden
Sluiten