Redactie
Redactie Knutselen 19 jun 2018

8x creatief met verf en potloden

Is je kind dol op tekenen en verven, maar heeft hij even last van een tekort aan inspiratie? Deze originele ideeën gaan je kind uren zoet houden.

1. Handdieren

Super simpel en ontzettend leuk; eerst lekker die handjes in de verf en er dan een leuk dier van maken.

2. Abstracte kunst

Doe wat lijm op een (plastic) bordje en doe er wat druppels verf op. Wanneer je er met een satéprikker doorheen gaat, ontstaat een mooi effect.

3. Op handen en voeten

Trek de handen en voeten van je kind over op een papier. Laat je kind vervolgens de rest van zijn lijf erbij tekenen. Het resultaat; een origineel zelfportret.

4. Geheime boodschap

Het enige dat je hiervoor nodig hebt is papier, een wit wasco-krijtje en waterverf. De geheime boodschap of tekening wordt met het witte krijtje op het witte papier geschreven of getekend. Pas wanneer erover heen wordt geverfd wordt de boodschap zichtbaar.

5. Stenen

Ziet je kind in alle wolken en stenen figuurtjes of dieren? Tijd om daar eens werk van te maken. Met goede verf kun je stenen de mooiste patronen en beschilderingen geven.

6. Waterpistool

Ontzettend leuk voor in de zomer of op een mooie lente dag. Verdun wat verf met water, hang wat papier op een afstand en … schieten maar!

7. Schuimverf

Deze bijzondere verf maak je zelf. Meng scheerschuim, witte knutsellijm en wat kleurstof voor eten door elkaar en laat je kind een bijzondere 3D-tekening maken.

8. Mixed art

Oude tijdschriften, kranten of andere blaadjes? Je kind weet hier wel raad mee. Met de plaatjes kan je kind leuke tekeningen en collages maken.

Bron: Pinterest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
8x creatief met verf en potloden
Sluiten