Redactie
Redactie Ouders 19 jun 2018

8x de bijzondere band tussen vaders en dochters

Heb je een dochter? Dan vang je iedere dag misschien wel een glimp op van de bijzondere band tussen je man en je dochter. Vaders leveren namelijk een waardevolle bijdrage aan de opvoeding van meisjes. 

8x waarom de relatie tussen vaders en dochters zo speciaal en waardevol is. 

1. Goede leraar

Praten over koetjes en kalfjes, daar zijn vaders vaak niet zo goed in. Een vader deelt dan ook juist, met liefde, z'n kennis over dieren, sport en bijvoorbeeld het heelal met z'n dochter. 

2. Volg je dromen

Hij wil dat zijn dochter vertrouwen in haar zelf heeft en zal er ook voor zorgen dat ze risico’s in het leven durft te nemen. Hij zal degene zijn die later zijn dochter aanmoedigt om te gaan reizen, of om op kamers te gaan. Gewoon doen!

3. Zelfstandige dochter

Als z'n kleine meid zichzelf kan redden, is papa zo trots als een pauw. Hij voelt dan ook minder de drang om meteen naar z'n dochter toe te rennen als ze struikelt. Op deze manier wint je dochter aan zelfvertrouwen en leert ze zelfstandig te worden. 

4. Voorbeeld partner

De vader staat stiekem, al vanaf het begin van de opvoeding, als model voor de toekomstige partner van zijn dochter. Hij is de eerste man voor haar en hét voorbeeld. Is haar vader een heel erg zorgzaam type? Dan is de kans groot dat je dochter later ook een zorgzame partner zoekt. Ze krijgt een fijn gevoel van herkenning bij hem. 

5. Uiterlijk is niet belangrijk

Je bent de mooiste en liefste prinses op aarde, als het aan je vader ligt. Zo wordt je dochter ook op handen gedragen, hierdoor krijgt haar zelfvertrouwen een boost. Maar dat uiterlijk niet de key is, leert ze doordat hij ook met haar stoeit, haar leert fietsen en hutten met haar bouwt. 

6. Misschien een beetje lomp

Vaders zijn niet altijd even tactisch… ze kunnen af en toe best een beetje lomp zijn. Hij zal ook niet snel om de hete brij heendraaien, maar gewoon direct en eerlijk zijn. Je dochter leert hier al vroeg mee omgaan en ze weet meteen waar ze aan toe is. Dit helpt haar zeker verder in het leven, bijvoorbeeld in haar studie of baan. 

7. Niet praten maar doen

De meeste vaders zullen geen uren over gevoelens willen praten. Maar dat betekent niet dat ze het niet vervelend vinden, als het niet goed gaat met hun dochter. Vaders zullen hun dochters op andere manieren troosten en minder woorden hieraan vuilmaken. 

8. Super trots

Hij zal het misschien niet altijd zo laten merken, maar jouw man is ontzettend trots op zijn lieve kleine meid. Hij raakt net zo goed als jij ontroerd van de eerste keer naar de basisschool, haar eerste diploma of haar rijbewijs.

Bron: Mynd.nu

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
8x de bijzondere band tussen vaders en dochters
Sluiten