Redactie
Redactie Persoonlijk 21 jun 2018

Meer blogs

antwoord

Kinderen groeien tegenwoordig op met laptops, tablets en smartphones. De meesten leren dit spelenderwijs; door zonder remmingen uit te proberen en bij elkaar te kijken hoe alles werkt. Ze leren dit zo vliegensvlug dat er vaak weinig of geen instructie nodig is. Kinderen die thuis nog niet veel achter de computer hebben gezeten, hebben hier geen problemen mee op school.

Voor het basisonderwijs zijn veel oefenprogramma’s beschikbaar waar leerkrachten erg blij mee zijn. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om kinderen heel individueel spellingsoefeningen te laten doen met de woorden waar zij problemen mee hebben. Ook voor het automatiseren van lezen of rekenen zijn veel goede programma’s ontwikkeld. De leerkracht kan precies bijhouden welke oefeningen gedaan zijn en de computer biedt herhaling en uitleg aan, indien nodig. Kinderen leren vanzelf de computer besturen en ze helpen elkaar wanneer er iets niet duidelijk is. De leerkracht geeft hulp net als bij elke andere les.

In de midden- en bovenbouw wordt de computer steeds breder ingezet. Op veel scholen maken kinderen een powerpoint over een bepaald onderwerp en presenteren dit aan de rest van de klas. De leerkracht begeleidt dit en kinderen leren vlot hoe alles werkt.

Het schoolbord is ook al lang geen krijtbord meer maar een groot digitaal schoolbord: het digibord. Dit grote computerscherm geeft de leerkracht enorm veel extra mogelijkheden bij de lessen. Moderne methodes hebben een digibord-instructie en de leerkracht kan gebruik maken van alles wat internet te bieden heeft. Dat is ondertussen enorm veel, ook speciaal voor kinderen op de basisschool!

Maak je geen zorgen om je dochter want zij zal het allemaal gaan leren. Het is niet nodig om haar thuis voor te bereiden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
Meer blogs
Sluiten