95 procent van ouders helpt op school!

Uitstapjes begeleiden, helpen bij de feestdagen en klassenouder zijn: dát zijn de activiteiten waarvoor de meeste ouders warmlopen als ze helpen op school. Het liefst helpen ouders bij activiteiten waarbij ze hun kind kunnen zien (58,5 procent). Knutsel- en doeactiviteiten zijn ook populair (44 procent). Dat blijkt uit onderzoek dat Zwijsenouders.nl deed onder haar bezoekers.

Oproep aan ouders

Minister van Onderwijs Marja van Bijsterveldt deed onlangs een oproep richting ouders. Volgens de minister moeten opvoeders meer prioriteit aan hun kinderen en school geven. Uit het onderzoek van Zwijsenouders.nl blijkt dat ouders dit al doen. Maar liefst 96,3 procent van de respondenten geeft aan dat ze graag betrokken willen zijn en daarom graag meehelpen op school. Daarnaast vinden ze het leuk om te zien wat hun kind op school doet (82,4 procent).

Helpen ondanks drukke agenda

Sommige scholen geven aan dat het steeds moeilijker wordt om hulpouders te vinden. Mensen hebben het druk en moeten het maar in hun agenda zien te passen. Bijna een op de vier ouders zegt dat ze best wat meer tijd voor zichzelf zouden willen hebben. Toch helpt maar liefst 95 procent van de bezoekers van Zwijsenouders.nl bij de activiteiten. En bijna de helft doet dat wekelijks (33,2 procent) of zelfs meerdere keren per week (14,9 procent). Meer dan de helft van de ouders (52 procent) geeft aan hulp te bieden bij gelegenheden. Meer informatie over het onderzoek staat op www.zwijsenouders.nl.

Stel je vraag over werk en gezin

Om ouders te helpen prioriteiten te stellen, kunnen ouders van 29 november tot 16 december 2011 via Zwijsenouders.nl alle vragen over het combineren van werk en gezin stellen aan Annemie Schuitemaker van Career & Kids. Kijk op www.zwijsenouders.nl/Stel-je-vragen-over-werk-en-gezin-aan-Career-Kids.

Reageer op artikel:
95 procent van ouders helpt op school!
Sluiten