Redactie
Redactie Gedrag 19 jun 2018

9x waarom een grote broer leuk is

Grote broers zijn te vergelijken met die heerlijke, o-zo-zure snoepjes waar je geen genoeg van kan krijgen. Ze plagen hun broertjes of zusjes eindeloos en jagen hen flink op de kast, maar grote broers zullen de anderen in het gezin ook beschermen.

Lees hier de 9 redenen waarom het hebben van een grote broer zo leuk is:

1. Hij brengt je andere kinderen altijd op de hoogte

Oké, misschien willen je kinderen het nu nog niet toegeven, maar later zullen ze het niet meer kunnen ontkennen: zijn of haar broer is een wijze vent die verstand van zaken heeft. Grote broers informeren de tweede leg namelijk over welke muziek cool is en welke kleding écht hip is. Ook op de middelbare school weten je andere kinderen precies hoe de rugzak gedragen moet worden en tijdens de studentenijd weten ze al precies in welke kroeg ze moeten zijn. Thanks bro!

2. Hij heeft ervoor gezorgd dat je andere kinderen kunnen discussiëren

Niets krijgen je andere kinderen zomaar voor elkaar. ALLES moet met flinke, stevige argumenten beargumenteerd worden omdat de grote broer niet vies is van een eindeloze onderhandelingsperiode. Wie moet de chips pakken? Wie mag er voorin? Wie moet de afwasmachine uitruimen? Het debatteren wordt er met de paplepel ingegoten. 

3. Hij zal zijn broertje of zusje altijd beschermen

Het is een natuurlijk instinct van een man om hun dierbaren te beschermen. Dus, iedere pestkop die in het veilige leventje van zijn broertje of zusje komt verdwijnt al weer snel als sneeuw voor de zon. Het wordt niet bepaald gewaardeerd als het rugzakje van die kleine uit het raam wordt gegooid. De jongere kinderen kunnen altijd op haar of zijn grote broer rekenen. Ondanks dat grote broers hun kleine broertje of zusje misschien soms irritant vinden, zal hij ze wel altijd beschermen. 

4. Hij is altijd goudeerlijk

Soms heerlijk die eerlijkheid, soms wat minder leuk. Maar feit blijft wel dat hij goudeerlijk is en dat hij niet zo snel dingen zal verbloemen; hij zegt gewoon waar het op staat. En ook als de andere kinderen niet om advies hebben gevraagd, krijgen zij die toch.

5. Hij trakeert je andere kinderen op lekker eten

Broers zijn ook de perfecte mensen om lekker mee te bunkeren. Waar zussen meer bewust bezig zijn met gezond eten, kunnen broers gewoon lekker tekeer gaan. Of het nu om een patatje oorlog, berenklauw, pizza of een Subway broodje gaat: niks is hem te gek!

6. Hij leert zijn broertje of zusje emoties onder controle te houden

Het is geen geheim dat meisjes meestal meer emotioneel zijn dan jongens. Door het opgroeien met een grote broer wordt er automatisch geleerd om emoties te beheersen. Broers zijn namelijk hét voorbeeld van jezelf een schop onder de kont geven en gewoon doorgaan.

7. Hij leert je andere kinderen om zichzelf te lachen

Het leven is volgens jouw oudste zoon al ernstig genoeg, en daarom moet je het leven – en vooral jezelf – niet al te serieus nemen. Hoewel hij daar misschien een natuurtalent in is, is dat bij zijn kleinere broertje of zusje misschien een ander verhaal. Maar ja, met vallen en opstaan leert hij het de rest ook!

8. Hij is de beste vriend van zijn broertje of zusje

Hoewel jouw kinderen misschien soms aartsvijanden zijn, hebben zij ook een sterke band en zijn zij echte maatjes. Ze zijn immers samen opgegroeid en ze hebben dezelfde jeugd doorgebracht. Aan één woord hebben ze genoeg.

9. Hij zorgt voor een groot bestand met datingpartners

En deze laatste is voornamelijk gericht op de kleine zusjes van een grote broer. Kleine meisjes worden groot, en ieder meisje wil uiteindelijk een relatie. Toch kan het soms best moeilijk zijn om de juiste partner te vinden. Het hebben van een oudere broer zorgt voor een vetgemeste database aan mannen. Wat betreft daten is een grote broer dus een zeer productieve bron voor zijn kleine zusje. 

Bron: Lifehack.org

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders

Reageer op artikel:
9x waarom een grote broer leuk is
Sluiten