Redactie
Redactie School 19 jun 2018

Aanpakken tegen pesten: aanbod individueel

Naar de effectiviteit van weerbaarheidstrainingen is nog weinig onderzoek gedaan. De volgende drie trainingen worden door het Nederlands Jeugd Instituut beoordeeld als 'theoretisch goed onderbouwd'. Daarnaast kunnen individuele aanpakken als Pestweb en Pestbriefje helpen.

Kanjertraining

Wat is het? De Kanjertraining is bedoeld voor kinderen die thuis en/of op school niet lekker in hun vel zitten. Het belangrijkste doel is dat een kind positief over zichzelf en een ander leert denken.
Voor wie? 4- tot en met 16-jarigen
Meer informatie: www.kanjertraining.nl

Rots en water

Wat is het? Een weerbaarheidsprogramma voor jongens en meisjes. Ze leren hun eigen weerbaarheid te vergroten en tegelijkertijd respectvol naar anderen te zijn. Ook leren ze samenwerken en samen spelen.
Voor wie? Kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs.
Meer informatie: www.rotsenwater.nl

Plezier op School

Wat is het? Een tweedaagse zomercursus voor aanstaande brugklassers die op de basisschool gepest werden of andere problemen hadden in de omgang met leeftijdsgenoten.
Voor wie? Aanstaande brugklassers
Meer informatie: www.plezieropschool.nl

Pestweb

Wat is het? Expertisecentrum over pesten. Iedereen die te maken heeft met pesten kan voor hulp en advies bellen, chatten of mailen met pestweb.
Voor wie? Kinderen, ouders en leerkrachten
Meer informatie: www.pestweb.nl

Pestbriefje

Wat is het? Pestbriefje is ontwikkeld door de vader van een gepest kind, die geen vertrouwen meer heeft in de aanpak van scholen. Het basisprincipe is: de dader en zijn ouders confronteren met de gevolgen van het pestgedrag, door middel van een briefje van het slachtoffer, dat via school wordt doorgegeven. Als de pesterijen hierna aanhouden, kan de school de ouders voor een gesprek uitnodigen waarbij de inhoud van het pestbriefje wordt besproken. Als dit niet helpt, raadt de initiatiefnemer ouders aan om juridische stappen te overwegen.
Voor wie? Kinderen in het basis- en voortgezet onderwijs.
Meer informatie: www.pestbriefje.com

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van J/M Ouders in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van J/M Ouders. 26.000 lezers gingen je al voor.

Reageer op artikel:
Aanpakken tegen pesten: aanbod individueel
Sluiten